Hundevalp ble sittende fast

Foto: HO (Afp)

En nysgjerrig schæfer ble sittende fast da han stakk hodet gjennom et hull.

31.12.10 08:37

Den åtte måneder gamle schæfer Rebel klarte på et vis å trenge hodet gjennom et hull i en 45 centimeter tykk murvegg i hagen.

Hendelsen skjedde tredje juledag i Desert Hot Springs i California mens hundeeieren var borte, og Rebel ble dermed stående igjen med hodet fastklemt i veggen, melder nyhetsbyrået AP.

- Valpen klarte på et vis å presse hodet sitt gjennom en støttemur i eierens hage i Desert Hot Springs. Det er uklart hva som fikk ham til å dytte hodet gjennom, sier James Huffman ved dyrebeskyttelsen.

Hørte sutrelyder
Huffman sier det var en nabokvinne som hørte sutrelyder fra nabohunden, og dermed varslet dyrebeskyttelsen straks hun forsto at hunden var i nød.

Huffmans første reaksjon da han ankom åstedet, var ifølge ham selv: «Wow, hvordan klarte han det?»

Det første Huffman gjorde var å sjekke om hunden hadde pustevansker og forsikre seg om at luftveiene ikke var blokkert.

Deretter startet selve redningsarbeidet. Mens en person sto på den ene siden og dro i hunden, var det en annen person som dyttet hundens hode bakover.

- Det var nok plass til å gjennomføre redningen uten å rive ned veggen og risikere ytterligere skader på dyret, sier Huffman.

- Han reagerte dersom vi tok i for hardt, men han var samarbeidsvillig og hjalp oss. Man kunne se at han presset med bakbeina i riktig retning. Han visste at vi forsøkte å redde ham, sier Huffman.

Løslatt etter 30 minutter
Først etter 30 minutter klarte de å få løslatt hunden. Deretter ble Rebel overlatt til nabokvinnen med noen mindre skader. Huffman understreker at han vil ta kontakt med hundeeieren og sørge for at hullet blir tettet igjen, slik at hendelsen ikke gjentar seg.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.