RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundevalpen Lago (8 mnd) svømte ut av bilvrak

Karina Moe (24) hadde englevakt da hun kjørte ut i Namsen i går morges. Og til alt hell kom også den åtte måneder gamle gordonsetteren Lago seg ut av bilen ved egen hjelp.
Karina Moe (24) hadde englevakt da hun kjørte ut i Namsen i går morges. Og til alt hell kom også den åtte måneder gamle gordonsetteren Lago seg ut av bilen ved egen hjelp. Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)
Sist oppdatert:
- Da jeg fikk høre at hunden var funnet, kom det noen gledestårer.

GRONG: - Akkurat det var kanskje det aller viktigste for meg. Da jeg fikk høre at hunden var funnet, kom det noen gledestårer, sier 24-åringen til Namdalsavisa .

Litt over klokka åtte onsdag morgen kjørte hun ut i Namsen ved Furre i Overhalla.

Svært dramatisk
Hun fryktet lenge for Lago sitt liv. Og da hun ble hentet av ambulansen og kjørt til Sykehuset Namsos var hunden fortsatt i bilen, på tur ned til Namsens bunn.

Det var først i ambulansen at hun fikk beskjed fra politiet om at hunden var i fin form.

Det var ganske så dramatisk da hun havnet ut i elva. Bilen ble raskt fylt med vann, og da hun satt med vann til hofta, kom hun seg ut av bilen.

- Da jeg havnet i Namsen forsøkte jeg å få opp døra, det klarte jeg ikke. Jeg fikk rullet opp vinduet, og forsøkte å få med meg hunden ut av bilen. Men den strittet i mot, og ville ikke bli med ut, forteller Moe.

Da hun kom seg ut av bilen, svømte hun rundt til passasjersida i håp om å klare å slå i stykker vinduet, og få ut hunden.

Det lyktes ikke.

- Da jeg kom på land så jeg at bilen, med hunden i forsvant ned i elva. Jeg så bare bobler som kom opp til overflata, det var akkurat som å se en film, sier 24-åringen, og legger til at hun i dag er glad for at hun hadde hunden løs i bilen. For normalt pleier den å ligge i bur når hun er ut på sine peilerunder.

- Jeg hadde aldri trodd at hunden skulle berge, sier hun.

Løp opp på veien
Etter å ha kommet seg opp av den iskalde elva, løp hun opp på vegen og ringte til politi og AMK-sentralen og fortalte hva som hadde skjedd.

- Jeg stoppet deretter en bil som kom kjørende, og jeg fikk sitte i bilen for å varme meg til ambulansen kom. Det er jeg takknemlig for. Jeg var ganske så lei meg og fortvilet akkurat da, sier Moe, som anslår at hunden hadde vært under vann ei god stund før den kom seg ut av bilen på egen hånd.

- Heldigvis er Lago som før, og det ser ikke ut til at han har tatt skade av dette, smiler 24-åringen.

Handlet rasjonelt
Moe handlet svært så rasjonelt da uhellet var ute. Hvorfor hun gjorde som hun gjorde, kan hun ikke gi noe godt svar på i dag, annet enn at det ble bare sånn.

- Jeg er veldig glad for at jeg ikke fikk panikk da jeg kjente at jeg ikke fikk opp døra. Jeg er også glad for at det ikke var elektriske vinduer på bilen, for jeg vet ikke om jeg hadde fått opp dem etter at motoren stoppet, sier Moe, som ikke legger skjul på at hun føler seg veldig heldig etter at det gikk så godt som det gjorde.

- Alt gikk fryktelig fort, men heldigvis veldig bra, sier hun.

Tre meters dyp
Moe arbeider for tida med en masteroppgave ved Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås. Det var i forbindelse med feltarbeid til oppgaven at hun var ved Namsen.

24-åringen skal ut å peile på sine 80 stasjoner i morgen igjen.

I går ettermiddag ble bilen heiset opp av elva, med hjelp av dykker Øistein Aune og en kranbil.

Bilen lå på rundt tre meters dyp, og var tilsynelatende uskadet da den ble trukket opp på elvebredden.

Les flere saker fra Namdalsavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere