Gå til sidens hovedinnhold

Hundretusener mister ikke TV 2-kanaler

Get og TV 2 legger ned stridsøksen.

TV 2 og kabel-tv-distributøren Get har i noe tid vært i en pengekrangel etter at TV 2 gjode kanalen TV 2 Sport gratis. Get mente endringen gjorde at deres kunder betalt for mye, og de truet med å fjerne både TV 2 Sport og Zebra fra sin grunnpakke.

TV 2 Sport var tidligere en del av en Get-pakke som kostet kundene 200 kroner i måneden.

TV 2 truet på sin side med å stenge tilgangen til alle TV 2s kanaler fra IPTV-distributøren Homebase, som eies av Get. Det ville rammet 20.000 kunder.

Les også: Get-kunder risikere å miste TV 2-kanaler

Nå melder TV 2 at de to aktørene har kommet til en enighet.

- TV 2 og Get legger alle stridigheter bak seg og inngår en ny, langsiktig distribusjonsavtale. Avtalen betyr at samtlige av TV 2s tv-kanaler fortsatt vil være en del av tilbudet til Get og datterselskapet Homebase sine kunder, melder TV 2 i en pressemelding.

Avtalen omfatter alle kanalene til TV 2, både fri-tv-kanaler og premium sportskanaler. Den nye TV 2 Sport vil om kort tid bli tilgjengelig for alle Gets 450.000 kunder som en følge av avtalen. Og nye tjenester vil bli lansert etter hvert av Get og TV 2, melder partene.

- Jeg er svært glad for at vi etter lange og tøffe forhandlinger har kommet til enighet med en stor og viktig distributør som Get, sier direktør for teknikk og distribusjon i TV 2, Øivind Johannessen, i en pressemelding.

- I stedet for å bruke ressurser på uenighet, skal vi nå utvikle nye og spennende tjenester sammen, til det beste for våre seere og Gets kunder. Det ser vi fram til. Get er en spennende og innovativ tv-distributør, sier Johannessen.

TV 2-sjef Alf Hildrum omtaler avtalen som svært viktig for TV 2.

- Jeg vil spesielt understreke betydningen av at avtalen også tilrettelegger for videre felles forretningsutvikling til fordel for såvel Get som TV 2, sier Hildrum.

Også Get-sjef Gunnar Evensen er tilfreds med at partene nå har blitt enige.

- Det har vært en særs krevende prosess og jeg er glad for at vi nå kan legge dette bak oss, se framover, og fokusere energien på å lage bedre tv-opplevelser for våre kunder, sier Evensen

TV 2 sier ikke noe om den pågående konflikten de har med Canal Digital, der sistnevnte har fjernet tilgangen til TV 2 Zebra for alle sine kunder.

Les også: Canal Digital fjerner TV 2 Zebra

Kommentarer til denne saken