RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundrevis av franske soldater i Mali

Sist oppdatert:
Paris (NTB-Reuters-AFP): Frankrike har utplassert hundrevis av soldater i Mali, der de blant annet beskytter hovedstaden Bamako. En fransk pilot er drept i kampene mot islamistene, opplyser den franske forsvarsministeren.

Frankrike gjennomførte også lørdag luftangrep som tar sikte på å drive tilbake ytterliggående islamister som har tatt kontroll over den nordlige delen av landet

Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian oppgir at franske styrker beskytter hovedstaden i det vestafrikanske landet, i tillegg til at de har angrepet en kolonne med opprørere som var på vei til byen Mopti.

Frankrikes president François Hollande sa fredag ja til å hjelpe Mali med å drive islamistene tilbake, og samme dag ble militæroperasjonen satt i gang. Det førte til at maliske regjeringssoldater greide å drive tilbake islamister som hadde inntatt Konna, en strategisk viktig by 70 mil nord for hovedstaden.

Men samtidig mistet en fransk helikopterpilot livet under operasjonene.

Kilder i Malis regjeringshær melder at også maliske soldater fortsetter offensiven mot islamister som befinner seg i «lommer» ved Konna. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere