*Nettavisen* Nyheter.

Hundrevis av fredsdemonstranter arrestert i Moskva

Folk masjerer under en markering i Moskva i Russland til støtte for befolkningen i Ukraina. Foto: Sergei Karpukhin (Reuters)

Politistyrkene i Moskva har arrestert hundrevis av demonstranter som protesterer mot landets militære invasjon i Ukraina.

Ifølge Ovdinfo, en rettighetsgruppe som holder oversikt over arrestasjoner gjort på demonstrasjoner, skal 352 personer ha blitt pågrepet på to demonstrasjoner i Moskva sentrum.

Politiet opplyser derimot at de har arrestert 50 personer for «forsøk på å bryte offentlig orden», melder Interfax.

Demonstrantene samlet seg i nærheten av forsvarsdepartementet i Moskva og på Manezhnaya-plassen like ved Kreml. Demonstrantene holdt oppe plakater med teksten «Nei til krig». Noen veivet også med ukrainske flagg og hadde festet på seg bånd med de ukrainske flaggets farger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Demonstrantene samlet seg i nærheten av forsvarsdepartementet i Moskva og på Manezhnaya-plassen like ved Kreml. Demonstrantene holdt oppe plakater med teksten «Nei til krig». Noen veivet også med ukrainske flagg og hadde festet på seg bånd med de ukrainske flaggets farger. Foto: Sergei Karpukhin (Reuters)


Flere dusin demonstranter ble også anholdt i Sankt Petersburg etter at rundt 500 personer demonstrerte.

På samme tid tillot myndighetene at det i flere byer ble holdt demonstrasjoner til støtte for Putins invasjon. Til og med sentrale gater ble avstengt for trafikk for at demonstrantene skulle få marsjere. Ifølge politiet i Moskva skal 20.000 personer ha deltatt i demonstrasjonstoget. Partiet Forent Russland, som er pro-Kreml, inviterte folk til å delta på demonstrasjonen via sin nettside. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stringer (Reuters)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag