*Nettavisen* Nyheter.

Hundrevis av kvinner skal være tatt av ISIL

Yazidiske flyktninger i Dohuk-provinsen, august 2014. Foto: Stringer/iraq (Reuters)

ISIL-krigere har kidnappet unge kvinner for å utnytte dem.

Flere hundre Yazidi-kvinner skal ha bli tatt til fange av ISIL-krigere, melder nyhetsbyrået AP fredag kveld.

- Vi tror terroristene anser dem som slaver og at de har onde hensikter, sier talsmann for Iraks menneskerettighetsdepartement Kamil Amin til AP.

Departementet tror kvinnene vil bli utnyttet av terroristene for å «tilfredsstille sine dyriske lyster på måter som er i strid med både menneskelige og islamske verdier».

Unge kvinner

Kvinnene skal være under 35 år og blir holdt fanget på skoler i den irakiske byen Mosul. Departementet fikk vite om kidnappingene via kvinnenes familier, opplyser Amin.

Denne informasjonen bekreftes av amerikanske myndigheter, men kilden ønsker å være anonym fordi opplysningene kommer fra etterretningsrapporter.

Kilden understreker at det er uklart hvor mange kvinner det dreier seg om.

Strandet i fjellene

Rundt 40.000 yazidier skal strandet på ulike områder av Sinjar-fjellet i Nord-Irak og risikerer å bli drept av ISIL dersom de forsøker å flykte.

Minst 500 yazidier, inkludert 40 barn skal ha blitt drept den siste uken, ifølge lokale myndigheter, melder The Guardian. Mange skal ha mottatt direkte trussler fra både ISIL-medlemmer og sunni-muslimer i området som støtter dem.

- De var naboene våre og nå er de mordere, sier en av flyktningene til den engelske avisen.

Majoriteten av flyktningene er kvinner og barn, melder nyhetskanalen NBC.

Yazidi er en irakisk minoritet og yezidismen er en religion som omfatter både islam, kristendom og zoroastrisme.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag