*Nettavisen* Nyheter.

Hundrevis flykter fra skogbranner i California

Store områder i delstaten California sto i brann lørdag kveld. Foto: Handout (Reuters)

Folk flykter fra hjemmene sine og veier stenges som følge av de mange skogbrannene som herjer California. Om lag 9.000 brannmenn jobbet lørdag kveld med å få kontroll over flammene.

02.08.15 07:34

Lørdag kveld lokal tid kjempet man både fra bakken og luften mot 23 store skogbranner nord i delstaten, ifølge Daniel Berlant, talsmann for Californias brannvesen.

Han kan fortelle at 9.000 brannmenn jobber på spreng for å slukke brannene, men mange steder er de helt ute av kontroll. Torsdag omkom en 38 år gammel brannmann på jobb, og guvernør Edmund Brown har erklært unntakstilstand i delstaten.

– Californias ekstremvær og ekstremtørke har gjort mye av delstaten til en kruttønne. Våre modige brannmenn er på frontlinjene, og vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe dem, sa Brown.

nettstedet til Californias brannvesen kan man følge skogbrannenes utvikling. Lørdag kveld var det registrert 24 branner, men to av dem anses som slukket.

Den største brannen herjer i Lower Lake-distriktet nord for San Francisco og spredd seg over et område på over 100 kvadratkilometer. Kun fem prosent av brannen, som har fått tilnavnet Rocky, er under kontroll, meldes det. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.