Gå til sidens hovedinnhold

Hundrevis i fakkeltog på Abildsø

Flere hundre mennesker gikk onsdag i fakkeltog på Abildsø. Beboerne håper det store fokuset på trafikksituasjonen vil føre til et tryggere bomiljø.

ABILDSØ: – Det var veldig stemningsfullt og ble en verdig markering, sier abildsøbeboer Eva Schultz etter fakkeltoget.

LES OGSÅ: Abildsøbeboere krever trafikktiltak etter dødsulykke

Ett minutts stillhet

Onsdag 18. desember møttes to-tre hundre mennesker på Abildsø skole.

Etter appeller ved FAU-leder Anders Johansen og lokalpolitiker Erland Bakke (H), ble det tent hundrevis av fakler.

Ferden gikk fra skolen og ut i Enebakkveien, gjennom Abildsø-krysset og opp til Prix-butikken. Etter en runde i Langerudsvingen fortsatte fakkeltoget nedover Enebakkveien til ulykkesstedet ved Smedbergveien.

– Vi avsluttet med ett minutts stillhet for hun som døde, sier Schultz.

LES OGSÅ: Kvinne døde etter påkjørsel på Abildsø

– Vondt for mange

Schultz presiserer at ingen er ute etter enkeltpersoner i denne saken, men at de er opptatt av at det nå må gjøres noe for at folk skal føle seg trygge i nærmiljøet sitt.

– Dette er vondt for mange, sier Schultz.

– Vi er ikke ute etter å ta noen, men vi vil at det skal skje noe med farten og trafikkmengden i Enebakkveien!

Abildsøbeboere håper at trøkket som nå er på saken kan gi resultater.

– Mange har jobbet med dette siden 1990-tallet og situasjonen blir jo bare verre. I fakkeltoget fikk jeg mange tilbakemeldinger fra folk som følte at vi tok makta tilbake da vi stoppet trafikken, sier Schultz.

Mange er også glade for at hun tok initiativet til å starte den åpne Facebook-gruppen "Noe må gjøres med farten i Enebakkveien", som er blitt et lokalt samlingssted på nett.

– Den ble startet på impuls, og jeg føler ikke at jeg har gjort så mye, bare trykket på noen knapper. Men folk kom bort og takket og klemte meg, sier Schultz rørt.

LES OGSÅ: Kjersti Instefjord og sønnen (3) ble meid ned av bil på Abildsø

Tema i bystyret

Samtidig som fakkeltoget pågikk, tok Jøran Kallmyr (Frp) opp trafikksituasjonen i bystyret. Kallmyr bor på Bogerud og ferdes selv i Enebakkveien.

– Jeg har selv opplevd opptil flere ganger å bli forbikjørt på vei til jobb. Det er en absurd opplevelse å se gatene fulle av små skolebarn og samtidig bli forbikjørt av en bil i rasende fart, sier Kallmyr.

I bystyret spurte han om samferdselsbyråd Guri Melby (V) vil sørge for at det utarbeides en trafikksikkerhetsanalyse i området, samtidig som han ba om bedre belysning som strakstiltak.

Han ba også byrådet vurdere å modernisere all belysningen, samt be politiet om å prioritere Enebakkveien til lysforholdene er utbedret.

– Vi kjenner ikke til omstendighetene rundt den tragiske ulykken 12. desember, men beboerne i området er redde for at flere ulykker skal skje. Enebakkveien har mange gangfelt og busstopp, det er stort sett alltid mye myke trafikanter langs veien. Gatelysene er mangelfulle, det er i hovedsak bare lys på den ene siden av veien, påpeker Kallmyr.

LES OGSÅ:

Skal vurdere trafikklys i ulykkeskrysset på Abildsø

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis