Gå til sidens hovedinnhold

Hundrevis rømte etter angrep på fengsler i Irak

Bagdad (NTB-AFP-Reuters): Opprørere angrep to fengsler i Irak natt til mandag for å sette fri fanger. Minst 41 mennesker ble drept, og flere hundre innsatte skal ha rømt.

De koordinerte angrepene mot Abu Ghraib-fengselet vest for Bagdad og et fengsel i Taji, nord for hovedstaden, startet i 21-tiden søndag kveld. Skuddvekslingene varte i omtrent ti timer.

Minst 20 medlemmer av sikkerhetsstyrkene og 21 innsatte ble drept, i tillegg til at mange ble såret. Det er ikke klart hvor mange av angriperne som ble drept i kampene.

- Omtrent 500 fanger har rømt fra Abu Ghraib-fengselet, sier politikeren Hakim al-Zamili, som er representant i Iraks nasjonalforsamling.

Han hevder at flertallet av rømlingene var dødsdømte medlemmer av al-Qaida, og at det var al-Qaida som sto bak angrepene på fengslene.

Ifølge al-Zamili ser det ikke ut til at noen klarte å rømme fra fengselet i Taji. En annen irakisk parlamentariker, Shwan Taha, opplyser imidlertid at mellom 500 og 1.000 innsatte klarte å stikke av fra de to fengslene. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter