RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hurtigruten tilbake i drift

Sist oppdatert:
Feilen på hurtigruteskipet MS Midnatsol er nå funnet, og søsterskipet MS Trollfjord skal kunne seile allerede nå i ettermiddag
Ifølge VG Nett vil Trollfjord forlate Molde klokken 14 i ettermiddag etter at rederiet Troms Fylkes Dampskipselskap tidligere i dag bestemt seg for å legge skip ved kai frem til problemet med søsterskipet Midnatsol var avdekket.

Les:

- Vi har blitt orientert om at et lufterør til kjølevannskista var gått tett på grunn av groe. Vi har allerede undersøkt om noe tilsvarende var på gang hos oss, og det var det ikke, sier kaptein Tormod Karlsen ombord i MS Trollfjord til VG Nett.

MS Trollfjord vil gå med redusert fart på grunn av værforholdene i området nord for Molde, bølgehøyden er på 8-10 meter, med enkeltbølger oppe i 18 meter.

Det skal være ørsmå skjell og groe inne i et lufterør som var årsaken til maskinhavariet som nær førte til katastrofe ved Stad for MS Midnatsol natt til søndag.

Feilen skal ifølge Vg Nett ha blitt avdekket sent i går kveld å lå i et lufterør i kjølesystemet. Det stoppet utluftingen til hele fremdriftsmaskineriet. Røret er nå erstattet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere