RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husbanken krever tilbake bostøtte

Oslo (NTB): 3.300 husstander som Husbanken mener har tjent for mye til at de har vært berettiget til å motta bostøtte, må nå betale pengene tilbake.

Husbanken har gjennomført en etterkontroll av mottakere av bostøtte etter at Stortinget vedtok nye regler. Resultatet ble at 3.300 husstander i disse dager får et varsel om at de må tilbakebetale for mye utbetalt bostøtte, opplyser Husbanken.

Husstandene har hatt en årsinntekt som har vært mer enn 100.000 kroner høyere enn inntektsgrensene for å motta bostøtte, viser en kontroll av ligningen for 2012.

Administrerende direktør Bård Øistensen i Husbanken sier det er viktig for tilliten til forvaltningen at kun de som har krav på offentlige støtteordninger, får det.

- Jeg understreker at vi i første omgang sender ut et varsel om et mulig tilbakekrav. Dersom noen mener kravet er feil, har de frist til 15. januar for å komme med nye opplysninger, sier Øistensen.

Husbanken kommer deretter til å behandle sakene på bakgrunn av eventuelle nye opplysninger. Et vedtak om tilbakekrav bli sendt ut i slutten av februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere