RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husby slo kraftig tilbake mot belærende kolleger

Oslo (NTB): Torgeir Husby åpnet det første psykiaterteamets forklaring med å lange ut mot kolleger som har kritisert deres arbeid. «Ellevilt, forunderlig, ufaglig og prinsippløs» var noen av betegnelsene han ga.

Husby startet med å si at de verken da de tok på seg oppdraget som psykiatrisk sakkyndige i saken mot Anders Behring Breivik, eller på noe tidspunkt gjennom saken, har kunnet forutse hva som skjer rundt neste sving. Deretter slo han tilbake mot det mange har betegnet som en heksejakt på ham selv og hans kollega.

- Vi ønsker ikke å mystifisere diagnostikk. Vi håper også at premissene i våre konklusjoner blir ettergått. Men vi slår fast at alle kritikerne har drevet med fjerndiagnostisering. Det er et sentralt kriterium at man bør snakke med den man diagnostiserer. Men noen av dem mener at deres kompetanse ikke bare kompenserer for å snakke med observanden, men i deres tilfelle helt overflødiggjør det, tordnet Husby.

Han la til at det i denne saken har vært viktigere enn noen gang å gjøre direkte observasjoner. Han betegnet stormen som har herjet rundt deres rapport fra medisinske kolleger som «til dels ellevill, forunderlig, ufaglig og prinsippløs».

- Det har til tider vært en belastning å være en del av denne prosessen, i tillegg til at saken er belastende i seg selv. Det er enestående at rapporten er lagt ut i mediene og dissekert fra alle kanter i flere måneder. Vi har vært beleiret med krav om kommentarer til annenhver setning i rapporten, samt kollegers kritikk, sa han.

Husby la til at de drøye seks månedene siden deres rapport har vært en «meget lærerik prosess».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere