RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husbyggere får 300.000

Sist oppdatert:
Modalen har flere jobber enn arbeidstakere, og jakter nå på nye innbyggere. 300.000 kroner legger kraftkommunen på bordet hvis du vil bygge hus der.

Modalen er en av få kommuner i Hordaland som har flere arbeidsplasser enn arbeidstakere. Dette fører til at mange pendler inn til kommunen for å jobbe, skriver avisa Strilen. Men nå fortsetter kommunen kampen for å få flere til å flytte til den styrtrike kraftkommunen-

Mens andre kommuner kutter budsjettene på alle kanter, står det svært bra til med økonomien i Modalen. Så bra at formannskapet nå vil gi inntil 300.000 kroner i tilskudd til de som bygger seg hus i kommunen.

- Dersom kommunen selv skal bygge boliger, blir det dyrere enn å gi et slikt tilskudd. Ved å gi tilskudd fører det til at en del av de som vurderer å bygge seg hus i Modalen, faktisk gjør det, sier ordfører Knut Moe til avisa.

Kommunen hadde fra våren 2003 og frem til 1. mai i fjor en prøveordning der husbyggere fikk inntil 300.000 kroner i tilskudd. Ordningen er nå evaluert, og formannskapet mener erfaringene er så gode at ordningen må innføres igjen frem til utgangen av 2007.

Det forrige tilbudet gjaldt bare de som allerede hadde bostedsadresse i kommunen, men denne gangen vil formannskapet utvide tilbudet til å gjelde alle som vil bygge seg bolig i Modalen.

Utgiftene kommunen hadde i forbindelse med den forrige prøveperioden ble kjapt tilbakebetalt gjennom økte skatteinntekter og andre avgifter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere