RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huset alle vil ha

Sist oppdatert:
Ethvert vennebesøk må sikkerhetsklareres, stilen er utdatert og prisen skyhøy. Likevel er det beinhard kamp om villaen.

(LXUS.no) Et storslagent hus koster fort noen kroner, men et storslagent hus med verdens mest berømte mann som nabo koster fort enda mer.

LES OGSÅ:
Verdens største toppleilighet
Hvem vil bo i skammens hus?
Verdens dyreste adresser

Det har megler Matt Garrison fått erfare etter at han fikk i oppdrag å selge nabohuset til USAs president Barack Obama i Chicago. Obama-effekten er nemlig ventet å øke prisen på murstensvillaen i Greenwood Avenue betraktelig.

Og det til tross for at praktvillaen er noe utdatert og ethvert vennebesøk må sikkerhetsklareres på forhånd.

- Vi kaller det verdens mest toppsikrede lokalområde. Interesserte kjøpere bes henvende seg til Secret Service for sikkerhetsgodkjenning, sier megler Matt Garrison ifølge Pleasure.dk.

Politisperringer

Den nåværende eieren, Bill Grimshaw, underviser i samfunnsfag ved Illinois Institute of Technology og har bodd i huset sammen med sin kone siden 1973. Det var lenge før Obama-familien flyttet inn i huset ved siden av.

Selgeren hevder at det ikke er alt oppstyret rundt hans nabo som gjør at de nå ønsker å flytte, men at villaen på 560 kvadratmeter rett og slett er blitt for stor for dem. Likevel innrømmer han at nabolaget har forandret seg etter Obamas politiske gjennombrudd.

- I begynnelsen var det underlig å måtte forsvare retten til å gå på gaten i sitt eget nabolag overfor politiet. Nå er det byens sikreste kvartal og det mest prestisjefylte. Det må man minne seg selv på når man gang på gang går gjennom politibarrikadene, sier selgeren ifølge Pleasure.dk.

OBAMA-FEBER? SJEKK OGSÅ:
Nå vil alle ha denne
Klokketro på gammelt ur
Slik er Obamas Hawaii
Hvordan kle seg som Obama
Presidentens pansrede monsterbil

Det 17 rom store huset ble kjøpt for 210.000 kroner i 1973. I dag går tilsvarende hus i området for mellom seks og femten millioner kroner. Selgeren håper å få tolv millioner for dette huset - uten medregnet Obama-effekt.

I tillegg til at besøkende trenger forhåndsgodkjenning av Secret Service, må de også finne seg i ytterligere politikontroller på selve besøksdagen. Men å bo ved siden av verdens mektigste mann har jo sin pris...

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere