RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husk helsetrygdkortet

Når alle papirer er i orden, kan du slappe av på ferien.
Når alle papirer er i orden, kan du slappe av på ferien. Foto: Pixland (Getty)
Skal du på ferie i Europa, må du ikke glemme helsetrygdkortet.

Med Europeisk helsetrygdkort har du rett til å få dekket utgifter til nødvendig medisinsk behandling når du oppholder deg i et annet EØS-land eller Sveits på ferie.

* Er det lenge siden du fikk det, bør du sjekke datoen, for kortet er bare gyldig i tre år. Det er det mange som ikke er klar over.
* Bestill nytt kort på www.helfo.no eller skriv en SMS med «kort» (mellomrom) fødselsnummer (11 siffer) og send meldingen til 26626.
* Blir du syk i utlandet og har glemt kortet, kan du ta kontakt med Helfos servicetelefon +47 3351 2280 for hjelp. De vil da fakse en hasteblankett til sykehuset eller helseinstitusjonen du befinner deg på.
* Husk imidlertid å tegne reiseforsikring i tillegg. Helsetrygdkortet dekker bare medisinsk behandling på offentlige helseinstitusjoner, ikke private. Eventuelle nye billetter til hjemreise, kostbar syketransport, bistand fra familiemedlemmer og erstatning for avbrutt reise er det bare en god reiseforsikring som kan dekke!

BESTILL ABONNEMENT PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere