RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husker du Al Bundy?

Med den ene hånden i buksen og den andre rundt fjernkontrollen slet Al Bundy seg igjennom elleve morsomme sesonger av serien med så mange navn.

(SIDE2): Den populære tv-serien gikk fra 1987 til 1997, og gjorde blant annet Christina Applegate til stjerne. Hun hadde rollen som den meget blonde datteren Kelly.

Se bildespesial nederst - slik ser de ut nå

Serien handler om den allerede fortapte skoselgeren Al som lever med sin kone og deres to barn i en gammel og lite moderne enebolig i Chicago. Barna, Kelly og Bud, er ikke av det smarteste - noe heller ikke konen Peggy er.

Al synes livet er fælt, men er flink til å dagdrømme. Drømmene går ofte i retning av barmfagre og vakre kvinner, langt vekke fra jobb og familie.

Han finner også naboene sine ekstremt irriterende- med den lille grå musen Marcy i spissen.

Originalt heter serien «Married with children», mens den her i Norge først het «Våre verste år» før den enkelt og greit ble hetende «Bundy». Planen var at den i utgangspunktet skulle hete «Not the Cosbys».

Flere kjente mennesker har medvirket i gjesteroller, deriblant Matt LeBlanc, Giovanni Ribisi og Pamela Anderson - sistnevnte i to episoder i sesongen 90-91.

Ed O'Neill
Han spilte Al Bundy i elleve år, og fylte 60 år i år. Han er ofte å se på tv i politiserier eller i politiske dramaserier, deriblant «Dragnet» og «The West Wing». En rekke filmer har han også bak seg, men O'Neill vil nok alltid bli husket som Al Bundy - skoselgeren. Men ting kunne vært annerledes - han var nemlig tiltenkt rollen som Sam Malone i «Cheers».

Katey Segal
Hun er nå blitt 52 år gammel, og har blant annet lånt bort stemmen sin til både tv-serier og filmer. Hun har også medvirket i flere kjente tv-serier som «Lost», «The Shield» og «That 70s show». Segal vil nok også alltid bli husket for sin herlig tolkning av rollen som Peggy Bundy.

Christina Applegate
Christina er den som har blitt den aller største stjernen. 35-åringen har de siste årene gjort det godt på kinolerrettet, men har likevel ikke slått helt igjennom. Hennes gjesteopptreden hos «Venner for livet» som søsteren til Rachel var veldig bra. Hun har også gjort det svært skarpt på Broadway.

David Faustino
Han er nok den som har blitt minst kjent etter suksessen med «Bundy». Sist vi så han var da han besøkte Bergen sammen med Hollywood Knights. Mest kjent er han kanskje grunnet høyden sin, eller mangelen på den - med sine 160 centimeter.

Følg Side2 på mobilen

Baywatch-damer og Seinfeld:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere