*Nettavisen* Nyheter.

Husker du bilnummeret?

Foto: (Crestock.com)

Du er vitne til et ran, og tyvene forsvinner fra åstedet. Husker du nummeret på bilskiltet?

06.10.09 12:14

(SIDE2): Alle kommer vi av og til opp i situasjoner hvor vi gjerne skulle husket et telefonnummer, en handleliste eller lignende.

For eksemel, hvis du skal hente bilen på verkstedet, blir du bedt om å oppgi bilnummeret ditt. Husker du det? Eller det du skulle handle inn til middag, som står på den gule lappen som henger igjen på kjøleskapet.

Test din hukommelse
Forestill deg at du er vitne til et ran, og at tyvene stikker av fra åstedet i en bil. Du får sjansen til å memorisere bilnummeret, men klarer du det?

Ta testen og sjekk din score her!

50 000 nordmenn har tatt Hjerneklubbens biltest. Ta testen og sjekk hvordan det står til med din hukommelse.

Hukommelsen kan trenes
Mange sliter med dårlig hukommelse, men heldigvis kan hukommelsen trenes. På Nettavisens hjerneklubb kan du lese mer om dette, samt lære teknikker for hvordan du kan forbedre hukommelsen, IQen og konsentrasjon. Du kan også lære hvordan du skal bli raskere i hoderegning, i tillegg til at du kan lære et språk på en brøkdel av tiden.

Husker rekkefølgen på en kortstokk
Frank Wedde er en av gründerne bak Hjerneklubben og har brukt systemene i årevis. Han husker de utroligste ting og har blant annet lært seg fire forskjellige språk ved hjelp av teknikkene. I tillegg kan han imponere med å huske rekkefølgen på en kortstokk, kun ved en gangs gjennomsyn. Til dette tar han i bruk huskefantasier og dette kan du også lære hvis du melder deg inn i Hjerneklubben.

Se video hvor Frank husker rekkefølgen på en hel kortstokk her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.