RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husker du den lille jenta?

(Overvåkingskamera)
Sist oppdatert:

Hun havnet i kryssilden mellom gjenger i 2005. Nå kan trolig Thusha Kamaleswaran (7) snart gå igjen mot alle odds.

Historien om Thusha Kamaleswaran gikk verden rundt da den glade og lekne lille jenta ble offer for et gjengoppgjør inne i onkelens butikk i Stockwell i England.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Fem år gamle Thusha ble fanget på overvåkingskameraene, mens hun lekte mellom matreolene for i neste sekund å ligge livløs på gulvet, skutt i ryggen.

Trodde hun skulle dø
Det var medlemmer av en gjeng som stormet etter en rivaliserende gjeng inn i butikken i Stockwell. Uten å bry seg om at det kunne være andre der, skjøt de rundt seg og traff altså Thusha. I et helt døgn jobbet legene for å reddet livet hennes.

Hun fikk hjertestans to ganger og legene trodde hun ville blø i hjel. Men femåringen overlevde. Legene måtte likevel fortelle foreldrene at det var lite trolig at hun noensinne ville gå igjen. Kulen hadde delt ryggraden hennes.

Men dette unnlot foreldrene å fortelle til sin datter.

– Ville ikke ta fra henne håpet
– Vi ville ikke ta fra henne alt håp, forteller faren til The Sunday Mirror. Han forteller at nå sju år gamle Thusha har trent og trent hver dag siden hun våknet opp av koma en uke etter at hun ble skutt.

I dag kan hun stå ved hjelp av en rullator og bevege beina selv når hun går på tredemølle mens hun henger i en slynge.

SE VIDEOEN HER

– Jeg gleder meg veldig til å kunne gå igjen. Jeg vil danse og spille basketball med vennene mine. Jeg vil reise rundt verden også, sier Thusha til The Sunday Mirror.

Moren, Sharmila Kamaleswaran, sier at de sist måned fikk et brev fra spesialistteamet på sykehuset der Thusha er blitt behandlet, der det sto at de hadde endret mening etter syvåringens utrolige fremgang.

For et år siden trodde ikke foreldrene hun kom til å gå igjen:

– De skrev at de definitivt trodde at hun kom til å gå igjen. Det var et sjokk, sier moren. Om et år regner legene med at Thusha er langt mer mobil. Det skyldes et intenst treningsprogram, ikke minst fra Thusha selv, som står med støtte tre timer hver dag for å styrke musklene, og trener både før og etter skoletid.

Tre menn ble fengslet for å ha skutt Thusha. De har forklart at de trodde det rivaliserende gjengmedlemmet var i butikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere