*Nettavisen* Nyheter.

Husker du han her?

Foto: (Coca Cola/YouTube.com)

Et gjensyn med gamle og nye reklamehelter.

(SIDE2): Reklamefilmer er ofte et irritasjonsmoment for den gjengse TV-seer, der det gjerne brukes både kjente og fengende låter i de korte snuttene - som selvsagt er ment å skape assosiasjoner og gjøre at vi husker reklameproduktet bedre.

Noen ganger er resultatet så flaut man vil dø, mens andre ganger blir det så bra at det overskygger TV-programmene som fyller opp tiden før og etter.

Klassikere
Og enkelte reklamefilmer er som små kunststykker å regne, der noen blir stående igjen som klassikere.

I tillegg er det helg nå, og da er det flere behov som skal dekkes - både når det gjelder underholdning og i matveien. Under får du begge deler - og litt mer, i reklameform.

Mmmmmm Derfor danser puppene
Vi starter med en liten godbit, før vi går gjennom helgen, fra frokost, gjennom påkledningen, godis og alkohol og absurditeter (ok, noen er med kun fordi de er morsomme eller rare, og har vel strengt tatt ikke noe med helga å gjøre), helt frem neste morgen - og kanskje også til the bitter end...

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden her!

Men først altså - hvem husker ikke hvordan bygningsarbeidere ble noe av det deiligste på denne planeten, etter at Coca Cola laget denne reklamen på 80-tallet? (Og den fikk sine mange mange mange oppfølgere selvsagt...)

HTML EMBED

Morgenfriskt
Litt sunnere med vann - her i form av kildevannet Evian. Reklamefilmen kom for bare noen få måneder siden, og den ble i løpet av få dager en av de mest sette snuttene på YouTube da.

HTML EMBED

Dansende babyer er ikke noe nytt - også norske reklamer har tatt for seg varianten, da i forbindelse med frokosten.

HTML EMBED

Sexigt
At reklamer ofte spiller på sex eller har seksuelle hentydninger, er ikke uvanlig - selv ikke når det gjøres i animert form, og med hjelp med Shaggy:

HTML EMBED

Dersom det likevel ikke er nok med å morsomheter eller å spille på sex, så drar man med seg en kjendis. Brad Pitt smeltet nok mange hjerter da han svinset rundt i bare trusa i denne:

HTML EMBED

Eller man går enda lenger - reklamer for nye spill er ikke alltid så morsomme kanskje, bortsett fra de spesielt interesserte - men denne kan sies å være både spekulativ og morsom, og du kan lese mer om den her: Derfor danser puppene

HTML EMBED

Hurra, helgefri!
Til glede for alle som koste seg over 90-tallets reklamefilmer - en klassiker:

HTML EMBED

Sulten? Klisjeer er fine å bruke - både om homofile og gutta boys...

HTML EMBED

Stratos gjorde suksess med denne - i det minste som underholder, selv om det er veldig mulig at sjokoladesalget også gikk opp...

HTML EMBED

Og en helg uten alkohol? Uansett om denne er litt drøy, så gjør den at munnvikene peker oppover - uungåelig:

HTML EMBED

Absurditeter
Denne derimot er ganke så absurd - og kvalmende - go Diesel...?

HTML EMBED

Mens denne er ubestridelig morsom - om enn muligens på grensen til lovlig i alle land:

HTML EMBED

Don't worry...
De fleste av livets hendelser kan være morsomme, også i reklamesammenheng - selv utroskap.

HTML EMBED

Siden det altså er helg - og for at babyene i reklamene over ikke skal virke foooor søte (da regnes ikke kjøttkiden med)- så kanskje få med deg denne, sånn helt på tampen... ?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.