RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Historien om 56 år gamle James Robertson rørte mennesker over hele verden.
Historien om 56 år gamle James Robertson rørte mennesker over hele verden. Foto: Go Fund Me

Husker du mannen som gikk 33 kilometer hver dag for å jobbe? Nå har saken tatt en trist vending.

Sist oppdatert:
Den hardtarbeidende 56-åringen fra USA har sett seg nødt til å flytte fra hjemmet sitt.

Historien om James Robertson som gikk 33 kilometer hver dag for å jobbe fordi han ikke hadde råd til transport rørte mennesker over hele verden. Historien gikk raskt viralt og folk begynte å samle inn penger til den 56 år gamle fabrikkarbeideren så han kunne kjøpe seg en bil. 

På kun et døgn ble det samlet inn rundt 2,5 millioner kroner til Robertson, og dette har tilsynelatende fått noen misunnelige sjeler til å reagere så voldsomt at han ikke lenger føler seg trygg.


Men nå har den positive saken tatt en uventet og trist vending, skriver blant andre Daily Mail. Robertson har nemlig sett seg nødt til å forlate hjemmet sitt, hvor han har bodd i 15 år, etter å ha mottatt flere dødstrusler på grunn av all oppmerksomheten han har mottatt.

Ifølge lokalt politi oppstod utryggheten blant annet etter at folk begynte å true han med vold dersom han ikke ga dem penger.

Avgjørelsen om å flytte ble også tatt basert på tidligere saker der mennesker i Detroit har blitt ofre for vold etter å ha mottatt penger.

Blant annet ble en mann nylig siktet for mord på en 86 år gammel dame som forsvant i desember 2014 etter å ha vunnet rundt 150 000 kroner i lotto.

Robertson har forløpig ikke mottatt noen av pengene som er blitt samlet inn på GoFundMe.com i regi av den 19 år gamle studenten Evan Leedy.

Han har nå avtalt et møte med en økonomisk rådgiver for å finne ut av hvordan han på best mulig måte skal administrere sin økonomi.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere