RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Youtube)

Husker du tyrefekteren Juan?

Sist oppdatert:
Fikk stanget ut øyet og revet bort deler av hodeskallen. Denne helgen skal den «enøyde piraten» på nytt kjempe mot illsinte okser.

Spanske Juan José Padilla (38) skaper nok en gang overskrifter i aviser verden over. Forrige gang den verdenskjente tyrefekteren entret arenaen i sitt hjemland, endte han opp med å bli båret ut livstruende skadet, med et øyeeple mindre.

I oktober i fjor ble han nemlig hardt såret, etter at han under et stevne skled i sanden og fikk et oksehorn boret inn i kjeven og ut gjennom sitt venstre øye. Sjokkerte tilskuere så hvordan 38-åringen skrikende og blodig ble båret ut av arenaen i Zaragoza, mens han skrek «Jeg kan ikke se, jeg er blitt blind».

Padilla lå fem timer på operasjonsbordet og måtte rekonstruere deler av ansiktet. Han har blant annet fått operert inn titanimplantater, muskelvev og et nytt øye. I tillegg ble det utført hudtransplantasjoner fra andre deler av kroppen.

Drepte 10 okser på treningsleir
Det kan i imidlertid virke som om Padilla velger å lukke øyet for livsfarene han som tyrefekter utsetter seg selv for. Ifølge den britiske avisen Dailymail skal han nemlig tilbake i ringen denne helgen.

Den engelske tabloiden skriver at den enøyde tyrefekteren, som naturlig nok ser lite på sin venstre side, føler seg klar til dyst. Han skal blant annet ha drept 10 okser på sin siste «treningsleir».

Juan José Padilla eller «The Pirate», som engelske medier har omdøpt spanjolen, innrømmer at faren for å bli skadet er vesentlig høyere dersom oksen angriper han fra venstre side. Han uttrykker likevel glede over å vende tilbake.

- Dette føles som en drøm. Etter noen svært harde måneder er jeg tilbake for fullt. Jeg vet mange aldri trodde jeg ville komme så raskt tilbake, sier han til Dailymail.

Spiddet i halsen
Ifølge lokale medier er det tyrefekterens kone og deres to barn som står bak Padillos lukrative comeback. Resten av familien er ikke like begeistret.

- Foreldrene mine kan ikke forstå hvorfor jeg ønsker å vende til bak til denne sporten, sier Juan José Padilla.

Matadoren har vært i nærkontakt med sinte okser hele livet, og har ved flere anledninger svevd mellom liv og død etter brutale sammenstøt.

Allerede i 2001 fikk tyrefekteren alvorlige nakkeskader etter en kamp i Pamplona.

Juan José Padilla comeback i ringen er et hett samtaleemne i Spania. Dyrevernere har kjempet i årevis mot tyrefektingen i Spania og i 2011 ble «sporten» forbudt i Catalonia.

Motstandere kaller aktiviteten dyrplageri, mens forkjemperne mener at tyrefekting er en del av den spanske kulturen.

SE BILDESERIE FRA SKREKK-KAMPEN I FJOR:
(VIDEO NEDERST I SAKEN)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere