RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husleie-trøbbel

Det er ikke alltid like lett å være leietaker, for hva gjør du når huseier ikke betaler tilbake pengene han skylder deg?

Det problemet fikk student Frode Skarnes da han i fjor sommer skulle flytte fra Trondheim etter endte studier. Skarnes hadde bodd i en fin leilighet, og hadde trivdes godt. Men når han skulle si opp leiligheten begynte problemene.

- Jeg ville flytte før tiden og fikk to jenter til å overta leiligheten den 15. juni. Jeg hadde betalt husleie til og med 30. juni, forteller Skarnes.

- Planen min var at jentene bare kunne betale halv husleie til meg, men huseier Francis Stückrath Hay, daglig leder i Norinvest Eiendom AS, ville at dette skulle gå gjennom ham.

Skarnes valgte å stole på huseieren, noe som skulle vise seg å ikke blir så enkelt.

Svarte aldri
Huseier Francis Stückrath Hay først ville regne ut hvor mye Skarnes skyldte i strøm, og så gi tilbake resterende beløpet på 2.250 kroner, derfor avtalte de to et møte i august.

- Da begynte problemene, Hay møtte ikke opp til dette møtet, forteller Skarnes.

- Heller ikke neste møte, som vi avtalte en stund senere dukket han opp på, og han svarte heller aldri på telefonen, hverken mobil eller firmatelefon.

Skarnes forsøkte gjentatte ganger å nå Hay utover høsten, men fikk aldri noe svar, og ble ikke kontaktet.

- Til slutt ble jeg grundig lei, og sendte ham et håndskrevet brev, som jeg heller aldri fikk svar på, sier Skarnes.

Han ga ikke opp og fortsatte å ringe, og sendte til slutt enda et brev i januar i år.

- Jeg gav Hay en frist i brevet, som aldri ble overholdt, sier Skarnes oppgitt.

- Det er mulig at 2.250 kroner er småpenger for Hay, men for meg som student er dette penger jeg gjerne skulle hatt tilbake.

Skal betale
Advokat Knut Helland-Hansen i Leieboerforeningen, mener saken til Skarnes er helt klar.

- Dersom det er inngått en slik avtale, skal huseier betale tilbake de pengene han skylder, kort tid etter at leieforholdet er avsluttet, sier han.

- Huseier kan heller ikke nekte at en leietaker skaffer nye leieboere, dersom han eller hun vil flytte ut før kontraktsutløpe. Huseier er da nødt til å godta dette dersom de nye leietakerne tilfredsstiller kravene, fortsetter Helland-Hansen.

- Desverre er denne problemstillingen en gjenganger hos oss, og vi mistenker at mange store utleiere spekulerer i å ikke betale tilbake små summer.

Kommunikasjonssvikt
«TV 2 hjelper deg» forsøkte gjentatte ganger å få et intervju med Francis Stückrath Hay i Norinvest Eiendom AS. Uten å lykkes.

Stückrath Hay innrømmer på telefon at han har nedprioritert saken, samtidig som han mener det dreier seg om en kommunikasjonssvikt mellom ham og Skarnes. Kort tid etter at vi tok kontakt første gang, kom pengene inn på Frode Skarnes konto.

Les flere forbrukersaker på www.tv2hjelperdeg.no eller tips oss på hjelperdeg@tv2.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere