*Nettavisen* Nyheter.

Husløs med fem dager gammel baby

Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

Veronica (17) og nyfødte Tony har ikke noe sted å bo. De er blant 400 mennesker som står i kø for å få kommunal bolig i Bergen.

29.05.13 17:51

(SIDE2): Bergensavisen omtalte familien Pettersen første gang i begynnelsen av mai i år. Da var Veronica (17) høygravid, og sammen med mamma Anette Pettersen og lillesøster Angelica står hun i kø for å få leie en kommunal bolig i Bergen.

Siden den gang har det skjedd en gledelig og en mindre gledelig utvikling. 23. mai kom lille Tony til verden, en velskapt liten gutt.

Det mindre gledelige er at de fortsatt ikke har noe sted å bo.

- Nå er vi nummer 17 i køen, sukker Anette Pettersen.

Familien har stått i kø for en kommunal bolig siden januar i år.

Artikkelen er levert av ba.no.

Begynner å bli uutholdelig
Familien havnet i denne situasjonen da Anette måtte flytte fra sin forrige leilighet på grunn av husleieøkning. Der bodde hun sammen med datteren Angelica (3), mens Veronica bodde på institusjon.

Etter hvert som fødselen nærmet seg, flyttet Veronica hjem igjen, og nå som babyen er kommet, er det en familie på fire som trenger et sted å bo.

For tiden bor de hos en venninne av Anette, men situasjonen begynner å bli uutholdelig.

På tirsdag flytter Veronica og babyen på mødrehjem.

- Det er det beste nå, sier den nybakte mammaen.

Der skal hun være i cirka fire uker. Når hun kommer tilbake, må Anette ha funnet en leilighet til dem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Magne Turøy

- Mye som står på spill
- Hvis ikke vi får kommunal bolig innen det må jeg ut på det private leiemarkedet, selv om det er mer utrygt. Men situasjonen begynner å bli desperat, sier hun.

- Det er utrolig mye som står på spill. Vi må ha et stabilt hjem der vi kan bo alle sammen.

Den fortvilende situasjonen legger en demper på det som skulle være en gledens tid nå når de har fått en ny baby i familien.

- Jeg er utrolig bekymret for fremtiden, sier Anette.

Kommunale boliger i Bergen

- Bergen kommune har cirka 3100 ordinære kommunale utleieboliger som leies ut til vanskeligstilte på boligmarkedet

- Med vanskeligstilte på boligmarkedet menes personer som trenger hjelp til å skaffe seg en bolig på grunn av dårlig økonomi, nedsatt funksjonsevne, helsemessige eller sosiale problemer.

- I tillegg må søker oppfylle visse kriterier, som å ha vært bosatt i Bergen det siste året, være uten egne bolig, samt ha inntekt under øvre inntektsgrense.

- Kommunen har flere byggeprosjekt på gang for å øke antall boliger. I løpet av 2013 skal hundre nye boliger være klare.

- Cirka 400 mennesker er i kø for å få kommunal bolig.

- Bor hvor som helst
Bergen kommune har hatt utfordringer med mangel på kommunale boliger i lengre tid. Rundt 400 mennesker står i kø for en kommunal bolig i Bergen.

De siste årene har kommunen igangsatt mange nye prosjekter for å bøte på denne situasjonen, og 222 nye boliger er under bygging.

Etter sommeren skal kommunen legge fram en boligmelding, med en full gjennomgang av behovet for nye kommunale boliger

Forrige gang BA skrev om familien Pettersen, opplyste Tor Jørgen Tofte, leder for boligetaten i Bergen kommune, at det tar lengre tid å få leilighet dersom man har spesielle ønsker om hvor man vil bo.

Tidligere har Pettersen kun søkt om leilighet i Åsane og Fyllingsdalen.

- Jeg har nå gitt beskjed til kommunen at vi tar imot en leilighet hvor som helst, bare vi får et sted å bo, sier Anette.

- Vi ville bli i Åsane fordi Angelica har barnehageplass her, og jeg vil at hun skal ha et fast holdepunkt midt i denne situasjonen, som selvsagt er forvirrende for en treåring, forklarer hun.

- Men det viktigste er at vi får et sted å bo.

Får flere nyheter fra ba.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.