RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husmødre strippet forgjeves

Sist oppdatert:
Det nakne kalendereventyret gikk ikke helt veien for de spanske husmødrene.

(SIDE2:) De spanske mødrene ønsket å samle inn penger til et lekesenter for barna i landsbyen. I ekte kalenderpike-stil laget de en «nakenkalender» med diverse motiver. Håpet var å få samme suksess som den som 12 middelaldrende kvinner fra Yorkshire fikk på 90-tallet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Visste for lite
Historien er fortalt i filmen «Kalenderpikene» med Julie Walters og Helen Mirren i hovedrollene. I anledning den enes kreftsyke ektemann fikk de samlet inn millioner av pund til en ny sykehusfløy nær landsbyen de bodde i. Siden har stuntet blitt kopiert av både menn og kvinner verden rundt.

Men damene i Serradilla del Arroyo innrømmer at de visste for lite om både markedsføring, kostnader ved å trykke opp kalenderen og de gikk glipp av grossistene som styrte julesalget.

Dermed sitter de igjen med en gjeld på 45.000 kroner og 5000 eksemplarer av kalenderen. I motsetning til deres britiske kolleger så har heller ikke jentene benyttet seg av helt profesjonelle fotografer, noe som synes på resultatet.

- Ikke engang resirkulering
For kvinnene er imidlertid situasjonen ganske fortvilt.

- Vi kan jo ikke engang resirkulere dem, sier Rosa Garin til MSNBC.

Forsøket på å skaffe penger skyldes svært dårlig økonomi i landsbyen der over 75 prosent er eldre mennesker. Spansk media fikk tak i historien da distributøren av kalendrene etterlyste manglende betaling.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere