Politiet uttalte mandag formiddag til Independent at et ukjent antall mennesker har kommet seg inn i boligen. Mandag ettermiddag melder The Telegraph at minst fire personer har sittet på balkongen til bygget og har gått inn og ut av vinduene gjennom dagen. Aksjonistene uttaler at de har forsonet seg med at de blir arrestert. Met Police uttaler at de har vært inne i bygget og konstatert at det ikke er noen aksjonister på innsiden.

- Vi fortsetter å holde kontakt med de på balkongen og vurderer behovet for å gå inn med sikkerheten til de involverte, uttaler politiet ifølge The Telegraph.

Les også: TV 2 gjør endringer etter Ukraina-krigen

Ifølge den britiske avisen uttalte husokkupantene at de ville vise solidaritet med Ukraina og at eiendommen skal fungere som et senter for å støtte flyktninger, både fra Ukraina og fra andre steder i verden.

- Priti Patel, slapp av, vi gjør jobben din. Vi ordner husly, bare send dem hit. Her er alle flyktninger velkomne, skal en av husokkupantene ha sagt, ifølge BBC.

- Politiet har tatt seg inn

Patel er Storbritannias innenriksminister, og innenriksdepartementet i Storbritannia fikk tidligere denne uken kritikk fra flere hold for å gjøre visumsøknads-prosessen for ukrainere på flukt, altfor komplisert og treg.

Klokken 13.29 opplyser TV-reporter Guy Johnson i Bloomberg at politiet har brutt ned døren til boligen, og dermed kommet seg inn i bygget hvor okkupantene oppholder seg.

Kraftig sanksjonert

Eieren av boligen skal være den russiske oligarken Oleg Deripaska, som er kraftig sanksjonert av vestlige land på grunn av hans tilknytning til Vladimir Putin. Eiendommen skal ifølge Forbes blant annet ha sju soverom, hjemmekino, tyrkisk dampbad og eget treningssenter.

Fikk du med deg denne?


Ifølge Forbes er Deripaska god for omtrent 3,8 milliarder dollar, tilsvarende omtrent 34 milliarder kroner.

Nettavisen har tidligere skrevet at Deripaska er svigersønn av tidligere president Boris Jeltsin. I det sosiale mediet Telegram skrev han søndag for to uker siden: "Fred er svært viktig! Forhandlinger må i gang så fort som mulig". Han har også tatt til orde for omfattende økonomiske reformer og en slutt på statskapitalismen.