*Nettavisen* Nyheter.

Hussain erkjenner truende utsagn

Foto: Lien, Kyrre (NTB scanpix)

Islamisten Ubaydullah Hussain erkjente i avhør torsdag kveld å ha kommet med utsagnene politiet mener er trusler mot to journalister i Oslo.

26.10.12 11:05

- Han erkjenner å ha kommet med uttalelsene, men jeg kan dessverre ikke gå nærmere inn på hva de inneholder, sier stasjonssjef John Roger Lund ved Stovner politistasjon til TV 2.

Hussain ble pågrepet da han meldte seg på Sentrum politistasjon i Oslo torsdag, kort tid etter at politiet aksjonerte mot boligen hans.

Avhøret torsdag kveld varte i rundt to timer, men Lund sier til NTB at politiet først fredag vil ta stilling til om de vil begjære 27-åringen fengslet.

Mest lest i Nettavisen nå:

To anmeldelser
Tidligere på dagen fortalte stasjonssjefen på en pressekonferanse at truslene Hussain er siktet for, ble fremsatt for én og to uker siden.

- Vi har pågrepet en person for trusler mot to journalister, for henholdsvis en og to uker siden, sier stasjonssjef ved Stovner politistasjon, John Roger Lund, til Nettavisen

Etter det TV 2 kjenner til er de to personene som skal ha blitt truet, journalister som er ansatt i to forskjellige riksaviser.

Onsdag ble det kjent at Hussain også har kommet med illevarslende og truende kommentarer mot jøder på Facebook.

– Vi vil nå holde saken som kom opp onsdag, sammen med disse truslene, sier Lund.

PST varslet
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er varslet om en Facebook-melding fra Ubaydullah Hussain (27), som har stått fram som talsmann for islamistgruppen Profetens Ummah.

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg, inshallah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47», skriver Hussain på Facebook med lenke til en VG-artikkel om at jøder i Norge savner politibeskyttelse.

– Det er naturlig at PST har kjennskap til denne saken, utover det ønsker jeg ikke å kommentere ytterligere, sier Lund på spørsmål om PST er koblet inn i saken.

Aksjonerte
Politiet aksjonerte mot Hussains bolig på Bjerke i Oslo ved 11-tiden torsdag, med tre biler og åtte mann, utstyrt med skjold, slegge og øks, klare til å ta seg inn med makt om nødvendig. Etter en stund skal ett av Hussains familiemedlemmer ha åpnet ytterdøren.

Advokat John Christian Elden er ikke overrasket over politiets interesse for hans klient.

– Hvis man kommer med slike uttalelser, er det naturlig at politiet viser sin interesse og ønsker å spørre hva han mener med utsagnet, sier Elden til NTB.

Skremt
Beskjeden Hussain fremsatte på Facebook, oppfattes som trusler av norske jøder, som ifølge NTB er skremt av innholdet.

- Det er en åpen kommentar, og det får være opp til hver enkelt å spekulere i hva som menes med den kommentaren. Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte at det er en trussel, sier Ubaydullah Hussain i en kommentar til sine skriverier på Facebook til NRK.

- Er våre fiender
- Så lenge en gruppering, religion eller folkeslag er i fysisk krig med islam, så er de våre fiender. Enhver gruppe eller et land som er i krig mot en annen part må forvente et svar tilbake, sier Hussain videre.

Etter politiaksjonen torsdag la 27-åringen ut en ny kommentar på sin Facebook-side:

«Jeg har INGEN AK47 hjemme!!!», skrev han i en kommentar under TV2s artikkel om at PST har blitt varslet om Facebook-meldingene, ifølge Dagbladet.no.

Har deltatt i flere demonstrasjoner
Ubaydullah Hussain framstår som en talsmann for gruppen Profetens Ummah og har ved flere anledninger vært i medienes søkelys.

Han var én av initiativtakerne bak markeringen som ble holdt utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i september i protest mot filmen «Innocence of Muslims» og det som oppfattes som hån av profeten.

På Facebook skrev han den gangen:

«Endelig skal vi vise Norge og resten av verden at vår lojalitet ligger hos Allah SWT, og at vi er i stand til å forsvare vår kjære profet Muhammed S.A.W!!!».

Under demonstrasjonen ved USAs ambassade ble det blant annet ropt slagord som hyllet Osama bin Laden.

Da det ble kjent at norske islamister dro til Syria for å krige, ga Ubaydullah Hussain dem sin støtte.

- Profetens Ummah har ikke rekruttert noen av disse brødrene, men bidratt med hjelp og støtte til dem. Når de reiser for en så vakker sak, så er det vår plikt som troende muslimer å hjelpe dem med det de måtte ønske, meldte han i en e-post til Aftenposten.

Troppet opp i Krekar-rettssak
Under rettssaken mot mullah Krekar i Oslo tingrett i august ankom Ubaydullah Hussain rettssalen ved åpningen og satte seg på tilhørerbenken bak pressen sammen med Arfan Bhatti og en annen mann. Da dommeren opplyste Bhatti om at han kunne utvises på grunn av en dom fra 2008 forlot de tre rettssalen uten protester. På vei ut stoppet de i døren og hilste høflig mot Krekar, som hilste tilbake.

I et intervju med Morgenbladet i oktober sa Ubaydullah Hussain at han mener sharia bør være et mål for alle muslimer i Norge og at man som muslim ikke kan være imot dødsstraff. Han uttalte at flere handlinger kan føre til dødsstraff, som for eksempel å krenke profeten eller brenne Koranen (NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag