*Nettavisen* Nyheter.

Hussain: Profet-hån skal straffes med døden

Ubaydullah Hussain mener det bred enighet blant lærde i islam om at hån og krenkelse av profeten Muhammed kan straffes med døden. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)

Den norske islamisten Ubaydullah Hussain sier det er bred enighet blant lærde i islam om at krenkelse av profeten Muhammed skal straffes med døden. Han får delvis støtte av religionsforsker Kari Vogt.

Hussain, som er kjent som frontfigur i Profetens Ummah, slår fast at han ikke ønsker flere angrep. Derfor oppfordrer han samfunnet til å slutte med det han omtaler som hån og fornærmelser mot islam, skriver VG.

- Det er bred enighet blant lærde i islam om at hån og krenkelse av profeten Muhammed skal straffes med døden. Vi har flere eksempler på dette fra profetens tid. Dersom noen sekulære imamer som er betalt av vestlige regjeringer mener noe annet, så får det stå for deres regning, sier han til avisen.

Hussain får delvis støtte av religionsforsker og islamspesialist Kari Vogt. Det er både galt og riktig at alle som krenker profeten Muhammed skal straffes med døden, forklarer hun.

- Det er riktig i den forstand at tradisjonell islamsk lov åpner for slik straff. I dag er dette lovgiving i noen få muslimske land, blant annet Pakistan. Men ellers er det uhyre sjelden at muslimske land har dette som landets lov, og det er uansett ikke slik at man kan henrette etter forgodtbefinnende. Det vil kreve en rettssak, sier Vogt.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.