*Nettavisen* Nyheter.

Hussain-saken: - Deilig å bli ferdig

Oslo (NTB): Journalist Nina Johnsrud i Dagsavisen var en av fem som inntok vitneboksen den andre dagen av straffesaken mot Ubaydullah Hussain i Oslo tingrett tirsdag.

Hussain er tiltalt for å ha truet flere av dem som vitnet i retten. Nina Johnsrud mottok en epost fra ham etter at hun hadde skrevet en artikkel om ekstreme islamister som tok jegerprøven.

- Jeg fikk harehjerte og var borte fra jobben i 4-5 dager på grunn av den. Jeg har vært utsatt for trusler før og prøver å ta armlengdes avstand til det, men ting setter seg selv om du ikke vil det, sa den erfarne krimreporteren som etter sitt vitnemål sa at hun hadde gruet seg til saken og at det var deilig å være ferdig.

De øvrige som vitnet tirsdag var forskerne Brynjar Lia og Lars Gule, Aftenposten-journalisten Andreas Bakke Foss og rådgiver Mohammad Shoaib Sultan i Antirasistisk Senter.

Onsdag skal forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo vitne sammen med tidligere stortingsrepresentant Håkon Haugli og to politibetjenter.

De tre sistnevnte er innkalt i forbindelse med det politiet mener er en hatytring Hussain kom med mot den norsk-somaliske forfatteren Amal Aden (31) på Facebook eter at hun hadde blitt overfalt og slått ned på åpen gate i Oslo sentrum. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.