Hussain vil fortsette sine aktiviteter

Oslo (NTB): Den tidligere lederen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, som fredag ble dømt for trusler og hatefulle ytringer, sier han ikke har til hensikt å trekke seg tilbake fra offentligheten.

- Jeg kommer til å fortsette mine politiske og religiøse aktiviteter, men selvfølgelig vil jeg tenke over hvordan jeg formulerer meg i fremtiden, sier Hussain til VG.

Hussein ble i Oslo tingrett fredag dømt til fengsel i 120 dager for trusler mot to navngitte journalister, trusler mot en sakkyndig i retten og for hatefulle ytringer mot jøder. Han ble frifunnet for hatefulle ytringer mot homofile.

- Dommeren sa én riktig ting, og det var at jeg ikke kan dømmes for sitatet fra Koranen, sier Hussain som er en fri mann til tross for fengselsstraffen.

60 dager av straffen ble nemlig gjort betinget med en prøvetid på to år. Ettersom Hussain har sittet 53 dager i varetekt, anses straffen som sonet.

Retten fant Hussains forklaring om at ytringene ikke var ment som reelle trusler, lite troverdig. Den trodde heller ikke på forklaringen om at han er motstander av å spre vold og terror. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.