*Nettavisen* Nyheter.

Hussaini vil minnes de gode stundene

FOKUSERER PÅ GODE MINNER: AUF-leder Mani Hussaini skal være både på Utøya og i regjeringskvartalet 22. juli, på fireårsdagen for terrorangrepene mot Norge. Det blir en tung dag for svært mange, sier Hussaini, men han vil bruke dagen til å trekke fram de gode minnene om dem som ble drept. Her er han fotografert i Stortinget i en annen sammenheng. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

AUF-leder Mani Hussaini vil bruke 22. juli-markeringen til å minnes alt det gode med dem som organisasjonen mistet under terroren på Utøya for fire år siden.

14.07.15 08:09

På årsdagen er han å finne på markeringene ved både regjeringskvartalet og på Utøya.

– Jeg vil bruke 22. juli til å huske alt det fine med dem vi mistet den dagen for fire år siden. Jeg vil møte etterlatte og dele ut klemmer og lytte til historier, sier Hussaini til NTB.

Sterkt utstilling

Årets 22. juli-markering vil bli den første med Hussaini som leder av AUF.

– Det er ingen naturlig oppgave for en leder i en ungdomsorganisasjon. Men det er en sentral og viktig del av AUFs historie. Det er viktig for oss, både som mennesker og som organisasjon. Det blir en dag vi både minnes og hedrer kameratene vi mistet, sier Hussaini.

Det skal også åpnes et nytt informasjonssenter for 22. juli 2011 ved Høyblokka i regjeringskvartalet på årsdagen i år.

LES OGSÅ: Breiviks bombebil skal stilles ut

– Av det jeg har hørt, kommer utstillingen til å bli sterk. Jeg tror den kommer til å gjøre inntrykk, sier han.

– Tungt for mange

Nestleder John Hestnes i Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene lader opp til en hektisk uke på hytta i Nord-Norge.

LES OGSÅ: Rekordpåmelding til Utøya-leir

– Det er stor trafikk på våre lukkede Facebook-grupper nå i forkant av markeringene. Det er jo en spesiell dag, som fortsatt er svært tung for mange, sier Hestnes til NTB.

Fakta

Slik markeres 22. juli

Selv er han svært spent på onsdagens oppmøte ved Høyblokka.

– Denne gangen faller markeringen på en vanlig onsdag, men jeg har fått tilbakemelding om at mange av de sterkt berørte kommer likevel, sier han.

Innvier privat minnested

Leder Lisbeth Kristine Røyneland i støttegruppen ser fram til onsdagens innvielse av berørtes eget minnested i Lysningen på Utøya.

– Lysningen er et veldig fint sted som er omkranset av trær. Det ble funnet av en av de etterlatte. Det blir et privat minnested, og vi skal ha en knapp times stille markering der før resten av programmet starter på Utøya, sier Røyneland til NTB.

Støttegruppa ønsker å fortsette med å ha en uformell tone på markeringene.

– Noen har nok en veldig, veldig tung dag. Vi bruker tiden til å prate sammen og støtte hverandre. Mange setter pris på å treffes for å hedre dem som ble drept, forteller hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.