Gå til sidens hovedinnhold

Hussein trekker seg som leder i Profetens Ummah

Oslo (NTB): Islamisten Ubaydullah Hussain mener han er utsatt for en «heksejakt» og trekker seg som leder for Profetens Ummah.

28-åringen må neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for trusler og diskriminerende og hatefulle ytringer. Strafferammen er over seks år, ifølge påtalemyndigheten.

Hussain skriver i en epost til TV 2 at han trekker seg som leder i Profetens Ummah for å hjelpe det muslimske samfunnet på andre måter. Han ønsker ikke å kommentere rettssaken før den begynner i neste uke.

Også i mars i fjor sa Hussain at han trekker seg som leder i organisasjonen. Han mente den gang at det hadde vært for mye oppmerksomhet rundt ham som person, og for lite på gruppens ideologi og budskap. Han sier nå at Profetens Ummah vil bestå, men at de ikke vil ha noen offentlige aktiviteter i tiden som kommer.

Han vet ikke hvordan gruppen vil operere i fremtiden.

- Vi/jeg har vært under sterk heksejakt fra norske myndigheter, politiet, PST og mediene som har gjort sitt ytterste for å gi et negativt bilde av meg som person, og ikke minst Profetens Ummah, skriver Hussain i eposten. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk