RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Privat)

Husøy får sin egen Armagnac

Rolf Bjørnar fra «Da damene dro» smir mens jernet er varmt. Nå lanserer han Husøy Armagnac.

(SIDE2): - Armagnac er Konjakkens ukjente fetter, men minst like god, forteller Rolf Bjørnar Tøllefsen til Side2.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

En drøm
Nordlendingen er stolt over å presentere Husøys egen armagnac; Husøy Armagnac.

Den lille øya i Nord-Norge ble kjent gjennom første sesong av «Da damene dro» på TV 2. Rolf Bjørnar Tøllefsen og restene av herrene på Husøy ble forlatt da kvinnene dro på charterferie. TV 2 fulgte jentene i Syden, og ikke minst fulgte de mennene som styrte Husøy alene.

- Jeg har bestandig gått med en drøm om å lage noe eget. Nå var det perfekt å smi mens jernet var varmt. Jeg ville gjøre noe for Husøy, så nå lever øya videre på flaska, ler han.

Prosessen ble satt i gang like etter «Da damene dro».

- Jeg ble profilert gjennom «Da damene dro», og etterpå luftet jeg ideen med Vinhuset Nofra. Jeg og Elisabeth (Rolf Bjørnars samboer) har skrevet et stykke på baksiden av flaska, med et lite bilde og signatur, forklarer Rolf Bjørnar stolt.

Lengre lagringstid
Han påpeker at armagnacen har lengre lagringstid en konjakk.

- Armagnac er bedre enn konjakk. Kravet for at en konjakk kan hete XO er seks års lagring, vår har 15-20 års lagringstid, selv om det kun står ti år på flasken. Armagnac ligger kun en time fra Cognac. Den er bygd på akkurat samme drue og med samme lagring som konjakk. Franskmennene drikker bare armagnac, kanskje fordi den er sukkerfri. Konjakken er spesielt sukret for vårt land, men i Frankrike inneholder konjakken mindre sukker. Der er ikke konjakken så søt, forklarer han.

Og fortsetter.

- Armagnac er for den som har kommet litt videre. Du husker sikkert selv at du begynte med søte viner, som du senere byttet ut med tørr hvitvin. Slik er det også for konjakk og armagnac. Sistnevnte er for viderekommeren, mener Rolf Bjørnar.

Armagnacen er allerede i salg hos utvalgte Vinmonopol.

- Og i november kommer Husøy rødvin også, så vi fortsetter, avslører han lattermildt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere