RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
mobiloperatøren Hi3G
mobiloperatøren Hi3G

Hutchison har klokkertro på 3G

Sist oppdatert:
Det Hong Kong-baserte investeringsselskapet Hutchison Whampoa er overbevist om at UMTS er fremtiden. Selskapet har hittil spyttet inn 68,5 milliarder kroner i mobiltelefoni.

Mobiloperatører over store deler av verden angrer fortsatt bittert på at de kastet seg på hysteriet rundt morgendagens mobilsystem, UMTS. Lisensene har kostet mangfoldige milliarder kroner og det er høyst usikkert om pengene noen gang vil tjenes inn.

Hos Hong Kong-selskapet Hutchison Whampoa er stemningen en helt annen. Gjennom varemerket "3" har Hutchison vært den klart mest aggressive aktøren i dette markedet. Selskapet er alt i gang med kommersiell drift i en rekke land og tidligere i høst fikk 3 konsesjon også i Norge.

- Vi har meget sterk tillitt til dette forretningsområdet. 3G er fremtiden, uttalte telesjef Dennis Lui i Hutchison på en pressekonferanse i Hong Kong onsdag, ifølge ncom.

Lui fortalte at Hutchison til nå har investert 9,8 milliarder dollar, eller 68,5 milliarder kroner, i 3G-prosjekter til nå. Det inkluderer både lisenser, nettbygging og drift.

De seneste tallene 3-konsernet ga ut viste en global kundemasse på 520 000 kunder.

- Det er bare et spørsmål om tid før 3G får sitt endelige gjennombrudd, sier Lui.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere