Gå til sidens hovedinnhold

Hva blir nytt til Playstation 3?

Sony har avsluttet sin pressekonferanse i USA. Her er full oversikt over alle nyhetene.

(Spillmagasinet): Klokken 20.30 norsk tid sparket Sony i gang selskapets store pressekonferanse under spillmessen E3 i Los Angeles.

Spillmagasinet følger: E3 2008

Konferansens største nyheter er forbeholdt det amerikanske markedet, men det dryppet også noen godbiter til oss i Europa.

«God of War III» bekreftet

En av største nyhetene for oss her i Spillmagasinet er «God of War III». Den voldsomme eventyret om den falne krigsguden Kratos har underholdt oss i årevis, og vi gleder oss stort til et nytt eventyr i HD-grafikk og å se hva utviklerne får til med maskinkraften i Playstation 3.

Vi må imidlertid vente en stund, spillet slippes ikke før i 2009. Noen flere detaljer her.

Se traileren fra «God of War III»
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED

Helt nytt spill avslørt

Vi må vente en stund på det nyannonserte skytespillet «MAG» også.

«MAG» står for «Massive Action Game» og skal ifølge toppsjef i Sony, Jack Trenton, ikke være mulig å lage til andre konsoller enn PS3.

Spillets fokus er «jo flere, jo bedre» og hele 256 spillere skal kunne skyte hverandre i filler på samme tid. Les mer om «MAG» her.

Videotjenesten er lansert...

... men kun i USA. Sony overrasket alle med å annonsere at den «uforlignelige» videotjenesten Video Store ble lansert allerede 15. juli, og avslørte flere samarbeid med de største filmselskapene.

Dessverre er tjenesten kun tilgjengelig i USA, og noen slippdato for Europa er neppe nært forestående.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prisjustering på PS3 80 GB

Sony annonserte at prisen på PS3-konsollen med 80 gigabyte harddisk får en prisjustering og skal selges for den samme prisen som konsollen med 40 gigabyte harddisk.

I Norge er det kun 40 GB-maskinen som er til salgs, så prisavslaget får ingen betydning for oss. På sikt antyder fokuset på den største konsollen at den også vil slippes på det europeiske markedet.

Ingen slippdato for «Home»

Mange spillere hadde håpet at Sony ville kaste mer lys over onlinetjenesten «Home», men fortalte lite utover å forsikre om tjenesten vil være verdt å vente på.

Publikum på pressekonferansen fikk se en ny trailer for «Home». Her fikk man se hvordan kunne sette temaer for miljøet i den virtuelle verdenen. Er du tilhenger av «Warhawk» kan du få flere områder til å se ut som et krigsspill, for eksempel.

«Resistance» i alle formater

Sony viste naturligvis fram mer gameplay fra «Resistance 2» annonserte også en egen versjon av skytespillet til Playstation Portable.

«Resistance: Retribution» tar for seg en ny del av historien om den utenomjordiske rasen Chimera, og slippes i løpet av våren 2009.

Og ellers ...

Mange (inkludert Spillmagasinets Pål Nisja) ble nok i overkant begeistret da de aller første levende bildene fra MMO-en «DC Universe Online» ble vist fram under pressekonferansen. Spillet ser lovende ut, ikke noen tvil om det.

Et nytt «Ratchet & Clank»-spill ble også annonser og Sony lanserer billigspill i USA. Igjen er det usikkert når eller om prisfordelene i «Greatest Hits»-pakkene får effekt i Europa.

Her kan DU se videoen til «DC Universe Online» fra Sonys pressekonferanse:

HTML EMBED

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken