RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva? En brun panda?

(YouTube)
Se den svært sjeldne pandarasen fra et avsidesliggende fjellområde i Kina.

(SIDE2): De store pandaene er vanligvis karakteristisk svarte og hvite, men i Kina har man nå funnet en variant som er lysebrun og brun i pelsen.

Spesielt sjelden
Denne typen er en veldig sjelden underart av pandafamilien, og eksiterer bare i de avsidesliggende fjellene QinLing vest i Kina. Fjellkjeden ligger på 1300 til 3000 meter over havet.

Ifølge den britiske avisen Daily Mail lever den spesielle pandaen, ved navn Qizai, i Shaanxi Wild Animal Research Centre. Det som gjør akkurat denne brune pandaen så spesiell er at pelsen er helt brun. De andre man har oppdaget i arten har kun brune flekker i pelsen. Underarten av den store pandaen går under navnet QinLing etter fjellene de lever i, mens de svarte og hvite kalles Sichuan fordi det er der det finnes flest av dem.

Qizai skal være den eneste i sitt slag i fangenskap i verden. Han ble funnet som liten baby i 2009, men har vokst seg ganske stor, og ble tatt vel imot av sine hvite og svarte brødre og søstre ved senteret.

Se video under:

Diett
En av de aller første brune pandaene ble oppdaget i 1960, men ble først anerkjent som egen art i 2005. Eksperter tror det finnes en koloni med om lag 300 pandaer med denne uvanlige fargen i Kina, og at pelsfargen kommer av den lokale dietten de inntar i fjellregionen.

- De eksisterer kun i disse fjellene, og i området finnes det brune varianter av andre arter også, sier en av dyrepasserne ved senteret.

Se video under:

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere