RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

«Hva er dette for svineri og kjønnshets?»

Sist oppdatert:
Flere menn reagerte kraftig på Hanne Kristin Rohdes intervju med Nettavisen.

I løpet av helgen var det fire voldtekter i løpet av fem timer, mens natt til tirsdag var det enda en voldtekt.

Les også: - Hvordan få menn til å slutte å voldta?

- Det er jo på høy tid å snakke om mannen, hvordan vi skal få menn til å slutte å voldta, sa leder Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Nettavisen tirsdag

Rohde mener det blir helt feil å bare snakke om hva kvinner bør gjøre for å unngå å bli voldtatt.

- Det er jo mannen som voldtar, så hvorfor skal vi hele tiden ha fokus på at kvinner skal endre atferd. Dette er et enormt samfunnsproblem som vi som samfunn må begynne å ha fokus på, sier hun, og påpeker samtidig at politiet ikke kan løse dette alene.

Debatt
Dette utløste en voldsom debatt blant Nettavisens lesere. Over 600 hadde kommentert artikkelen onsdag ettermiddag.

«Oslo» mener det er lettere å kritisere menn enn kvinner.
Da en politimann kritisere kvinner for å kle seg for utfordrende ble det feministisk ramaskrik og hekseprosess i media - samtlige vaktbikkjene var ute med bannbulle og bål fordi han våget å kritisere kvinner.

Likevel skal vi lovlydige menn tolerere at en sentral politikvinne trakasserer 50 % landets befolkning på grunn av 5 voldtekter i Oslo. Hva er dette for svineri og kjønnshets? Skal vi lovlydige menn finne oss i trakassering fra politiet? Et politi som knapt stiller opp når vi opplever ran eller vold?

Politiet som henlegger 85 % av alle anmeldelser bør heller feie for egen dør - de har så visst ikke mye å skryte av i sitt rulleblad med tanke på både rasisme og annen trakassering. Nå skal altså feministene utnytte disse sakene til å rette moralens pekefinger og stemple samtlige menn i pannen som "voldtektsmenn".

Tenk før du snakker politikvinne - du har et stort ansvar!

«Therese» etterlyser mer engasjerte menn
Jenter har blitt voldtatt igjennom alle tider. Uavhengig av innvandringen i Norge. Og problemet vil ikke være utryddet med å "kaste ut alle muslimer". Håper dere ikke er så dumme at dere faktisk tror på en så "lettvint" løsning.

Poenget er at det er menn som voldtar, uavhengig av farge eller tro. I alle land, i hele verden! At dere menn faktisk godtar at noen få ødelegger dere rykte! Et demonstrasjonstog av menn oppover Karl Johan som protesterte mot deres medbrødres handlinger, ville vært et tydelig signal. Og hvilket flott syn det ville verdt! Skriv leserinnlegg! Være tydelige og synlige i samfunnet om at dere ikke godtar en sånn oppførsel. Uansett om det er et overgrep av en sovende jente på et nachspiel eller en overfallsvoldtekt. Si ifra! Stillhet er faktisk å anse som et samtykke. Tenk over det! Vi kommer ingen vei hvis ikke mannen engasjerer seg i dette.

«Mann» mener Rohde skaper et fiendebilde av alle menn.
Nå har altså feministene med sin generelle mannshets infisert politiets lederskap - og godt i gang med å tegne fiendebildet av at "ALLE menn" voldtar.

Menn voldtar IKKE og menn er generelt lovlydige. Voldtektsforbrytere voldtar og politiet bør fokusere på å bekjempe kriminaliteten fremfor å drive kjønnshets og kvinnekamp i media på en stigmatiserende måte. Jeg er en lovlydig skattebetaler og skal ikke fremstilles som en voldtektsforbryter av forskrudde mannehatende feminister.

Dessuten - kvinner må ta sine forbehold akkurat som vi menn når vi ferdes alene på natten. Det skal være lov å si dette uten å bli ilagt munnkurv.

«Irritert» mener Rohde bør miste jobben.
Hva er dette for idiotiske generaliserende uttalelser fra en politikvinne? Menn generelt sett er lovlydige og voldtar ikke.

Vi skal ikke tolerere kjønnsaktivister og feministmafia i politiet - vi husker dem som rasehatere og homohatere fra tidligere tider - nå altså som mannehatere.

Konsentrer dere heller til å fange forbryterne - og ikke løp feministenes ærend i slike saker ved å stigmatisere lovlydige menn.

Hun bør miste jobben sin!

«Evasimule» mener debatten gikk for langt og tok Rohde i forsvar.
Hvor har hun sagt at den vanlige mann i gaten må ta ansvar for menn som voldtar? hallo? Og dere som klikker vinkel på disse voldtektene fra utenlandske og mener man skal drive med etnisk rensing i norske gater. Seriøst? Historien gjentar seg altså....

Jeg som kvinne blir helt sjokkert av hva dere kan finne på å si her innpå? Her kommer en politi kvinne med lang erfaring når det kommer til denne type kriminalitet og forklarer at fokuset må vekk fra hva kvinnen kan gjøre og heller fokusere på at mannfolk som voldtar faktisk er en overgriper. At han gjør noe gale, Alle voldtekter er like gale og den personen som sa her innpå at voldtekt av ektemann eller samboer ikke er like gale som en overfallsvoldtekt. Er du sprø eller?

Tror dere at det bare er utenlandske mannfolk som voldtar må jeg le noe helt enormt over deres statistikker. JA det finnes statistikker der overfallsvoldtekter har flere utenlandske på listen, men det er da flere lister, flere voldtekter der det ikke bare er utenlandske som dominerer? Hva med barnevoldtekter? Hvem dominerer der? SKJERP DERE! og heller støtt oppom en som prøver å gjøre noe, enn å sitte å taste drit over nettet, det er ikke noe som skjer på film. Dette er virkelighet så oppfør dere deretter!

«Nnnn» mener at folk drar alle innvandrere under en kam.
Det var snakk om at det kun er mørkhudede som voldtar, som jeg ser på som en ganske grov påstand. De fire voldtektene i helgen skal visst ha blitt utført av en asiatisk mann, og østeuropeiske menn.
Jeg mener vi burde ha strengere straffer for voldtekt i Norge, men det skal gjelde uansett hvilken farge man har på huden. For det type avskum som voldtar og foregriper seg på barn og kvinner kommer i mange farger og nyanser!
Er så synd hvis man skal tenke at alle mørkhudede jenter er prostituerte og at alle mørkhudede menn er voldtektsmenn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere