RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva er en paparazzi?

Sist oppdatert:
Ny film setter fokus på mennesket bak paparazzi-linsen.

Det var en film som skapte ordet paparazzi, Fellinis «La Dolce Vita», og nå blir paparazzienes verden utforsket nærmere i en annen film. Filmen «Delirious» har nettopp åpnet på kinoer i USA, og handler om mennesket bak paparazzi-linsen.

Indie-filmskaperen Tom DiCillo, kjent for filmene «Johnny Suede» og «Living in Oblivion», har selv blitt plaget av paparazzier på alle sine filmsett og premierer, og ble nysgjerrig på mennesket bak kameraet.

- Jeg ønsket å lage en film om paparazzienes verden. Det fascinerte meg og jeg begynte å tenke på disse gutta som virkelige mennesker. De våkner opp om morgenen, de finner ut hva de skal gjøre. Hvordan rettferdiggjør de det de gjør?, sier han til comingsoon.net.

Forakter og forguder
Han kontaktet en paparazzi som han hadde kastet ut av flere filmsett tidligere og de tilbragte to måneder sammen. I løpet av denne tiden lærte han mannen å kjenne og oppdaget en merkelig splittet holdning til kjendisene han forfulgte. Han både foraktet og forgudet dem på en og samme tid, og det er denne splittede holdningen som er grunnlaget for filmen.

- Det er basert rundt en følelse av schizofreni i forhold til paparazzien. På den ene siden insisterer de at stjernene er ubetydelige, og at de er overlegne dem. Men på den andre siden er de fullstendig overbevist om at disse menneskene er overlegne dem selv, og at de er ubrukelige. Konflikten blir hvordan disse to schizofreniske personlighetene kolliderer, sier DiCillo ifølge The New York Sun.

Stakkarslig
Filmen handler om fotografen Les Galantine, spilt av Steve Buscemi. En dag møter han uteliggeren Toby Grace (Michael Pitt), og ansetter han som ubetalt assistent.

Da Grace forelsker seg i popstjernen K'Harma (Alison Lohman), og får en rolle i en TV-serie, blir han selv kjendis og lar Galantine i stikken. Les Galantine blir portrettert som en hensynsløs og stakkarslig mann, men DiCillo insisterer på at ikke alle paparazzier er som han.

- Jeg lager ikke en film om paparazzien i generell betydning. Dette er en veldig spesiell mann. Det er mange forskjellige nivåer av paparazzier. Noen er veldig høflige og tar jobben sin veldig seriøst. Andre er seriøst forstyrret, sier DiCillo til Movieweb.com

Filmen har fått gode kritikker og flere priser på festivaler som Sundance Festival.

Se trailer her.

Denne saken er hentet fra fotonettstedet Fotopia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere