*Nettavisen* Nyheter.

Hva er et «agrarliberalt parti»?

Ola Borten Moe har store planer for Senterpartiet.

02.11.12 07:18

Oslo (NTB): Begrepsbruken til Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe forvirrer partitoppene. Flere klør seg i hodet over ordet «agrarliberalisme» og lurer på hva Borten Moe egentlig mener.

Les også: Sjokkmåling for Navarsete

Onsdag presenterte Ola Borten Moe sammen med partikollegaene Ivar Vigdenes og Morten Søberg et ønske om en verdidebatt i partiet. I forbindelse med dette presenterte han Sp som et «agrarliberalt parti», et begrep som ifølge Nationen mer forvirrer enn klargjør.

- Jeg er bare et stort spørsmålstegn. Det er et veldig takknemlig utspill fra Borten Moe, for jeg har sansen for friske innspill i samfunnsdebatten, men jeg stusser litt over formen, sier Tore-Jan Gjerpe i Finnmark Sp.

Fylkesleder Ola Smeplass i Nordland Sp synes ordet er vanskelig og mener at ord som skal beskrive politikken bør være folkelige. Fylkesleder Hanne Braathen i Troms Sp synes det er et merkelig uttrykk.

Partileder Liv Signe Navarsete er heller ikke begeistret for uttrykket og sier det skaper mer avstand enn nærhet til folket.

- Lista og prinsippene er mer verdifull enn overskriften. Det kler Sp bedre å snakke om verdier med et språk folk forstår, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.