*Nettavisen* Nyheter.

Hva er i den mystiske pakken?

Foto: (Arkivfoto: Scanpix)

Mystisk pakke skal åpnes - etter 100 år.

23.08.12 13:49

Fredag skal en pakke som har ligget uåpnet rundt om i Otta i Sel kommune i 100 år, endelig åpnes, til stor glede for lokalbefolkningen.

Ingen vet hva den mystiske pakken inneholder. Det var den tidligere ordføreren i Sel, Johan Nygaard som skrev «Kan aabnes i 2012» på pakken fra 1912. Pakken ga han til kommuneadministrasjonen, og oppfordringen om ikke å åpne, er blitt fulgt.

Pakken veier 3,1 kilo, er 40 centimeter bred, 28 centimeter dyp og 9 centimeter tykk der den ligger i en glassmonter i et av Gudbrandsdalmusea. Fredag er dagen bygdas store hemmelighet skal avsløres, skriver VG.

- Vi har jo ikke peiling på hva som er inni den. Det blir utrolig spennende! Vi har fabulert veldig på hva den kan inneholde. Fra kommunalt hold kom det et ønske om at den inneholdt en bunke med oljeaksjer som kunne hjelpe kommunen, sier industriregistrator Kjell Voldheim ved Gudbrandsdalsmusea til avisen.

Pakken skal åpnes mens bygda feirer at det er 400 år siden «Slaget i Kringen», da bønder i Gudbrandsdalen kjempet mot skotske soldater mens krigen mellom Sverige og Danmark-Norge sto på for fullt, og med de norske bøndene som seierherrer.

- Jeg er ganske sikker på at innholdet vil være spennende for oss, sier dagens ordfører Dag-Erik Pryhn. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: NTB (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.