*Nettavisen* Nyheter.

Hva er normale bryster?

Lurer du på hva som er normale bryster? Her er svaret.

14.07.06 15:57

(SIDE2:) Side2s store livsstilsundersøkelse viste at etter magen er det brystene som flest kvinner er misfornøyd med. Samtidig kan det være vanskelig å vite hva som er normale bryster i en verden hvor glamourmodellene mer enn gjerne viser seg fram.

B er vanligst
En undersøkelse gjort av Journal for Sex Research i USA viser at den mest normale størrelsen er B, som brukes av 44 prosent av amerikanske kvinner. 28 prosent har C, 10 prosent D og 15 prosent bruker A.

Brystene vokser normalt sett i 3-5 år (de tidligste begynner når de er 12, mens det kan hende at brystene ikke begynner vokseprosessen før man er 19-20 år), og vokser også under graviditet.

Opp og mye ned
Når brystene er ferdig med å vokse vil de etterhvert forandre seg kun når kroppen din forandrer størrelse. Legger man på seg, vil også brystene bli større - og tilsvarende blir brystene mindre dersom du går ned i vekt. Et annet faktum, som kosmetiske kirurger tjener store penger på, er at brystene etterhvert vil begynne å peke mot bakken etter hvert som alderen øker.

P-piller kan også gi en hevelse i brystene, men denne forsvinner når man slutter med p-piller.

Den mest solgte BH-typen i Norge er 80B.

For menn: For de mannfolkene som har lest såpass langt og ikke helt skjønner hva det er så kan det avsløres at 80 er lengden rundt kvinnen under brystene og B er størrelsen på skålene (på engelsk: cups) som brystene plasseres i. Og, ja, du må vite begge for å kjøpe riktig - sannsynligheten for at du klarer å kjøpe helt riktig selv om du vet størrelsen er også liten.....

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.