RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SMITTET: En pasient i Tyskland får behandling etter at bakterien E. coli har brutt ut i landet.
SMITTET: En pasient i Tyskland får behandling etter at bakterien E. coli har brutt ut i landet. Foto: ANGELIKA WARMUTH (Afp)

Hva er smittekilden nå?

Sist oppdatert:
Spanske agurker er ikke hovedsmittekilden til E.coli-utbruddet.

(SIDE2:) Etter å ha antydet at spanske, økologiske agurker er kilden til den store E.coli-smitten i dagesvis, har tyske laboratorier funnet ut tirsdag at agurkene antakelig ikke er hovedkilden til smitten av E.coli.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Dermed er man like langt i å vite hva som er årsaken til de mange dødsfallene forårsaket av E.coli den siste tiden.

Ikke nok til å ta liv
- Vi har funnet EHEC-spor på agurker, men det betyr ikke at de er ansvarlige for hele utbruddet, sier Andreas Hensel, president av det tyske Mattilsynet til den tyske TV-kanalen ZDF.

Ansvarlig for helsetilsynet i Hamburg, Cornelia Prüfer-Storcks, sier spor av EHEC i agurkene viser at smitten også må ha andre kilder. Sporene i agurkene er ikke nok til at folk skal bli dødelig syke, og opprinnelsen til utbruddet er derfor er fremdeles uklar.

14 personer døde hittil
Tirsdag døde en kvinne i Sverige av E.coli-smitten hun hadde pådratt seg på reise i Tyskland. Hun er det 14 offeret for utbruddet.

Tirsdag satte Mattilsynet her hjemme inn alle kluter da det ble funnet at Grønnmat i Lillesand hadde importert 100 kilo agurker fra den spanske importøren man mistenkte hadde distribuert mittede agurker. Grønnmat selger matvarer til barnehager, bedrifter og andre via abonnementsordning.

Mattilsynet vil teste de agurkene de får tak i fra varepartiet for å se om de er smittekilder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere