RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva gjør denne drinken så god?

Super-mixologen gir deg svaret.

(LXUS.no) Mmmmojito... Sommerdrinken mojito passer egentlig like godt året rundt, men med forfriskende smak av mynte og lime og deilig knust is, er den en sikker vinner i sommervarmen.

LES OGSÅ:
Slik får du drømmebordet
Restaurant gjør vann til vin
Verdens råeste hotellbarer

I kvadraturen i Oslo sentrum ligger designhotellet Grims Grenka - hjem til bar manager og mixolog Elias Gonzalez. I sommer gir han deg oppskriftene på noen av verdens mest kjente og kjære drinkklassikere her på LXUS, slik at du kan lage dem selv med best mulig resultat. For om du befinner deg på en øde øy i den norske skjærgården eller et annet eksotisk sted i ferien, kan det bli langt til nærmeste bar...

Forrige uke imponerte erfarne Elias med sin fantastiske bellini. Denne uken er det altså mojito som er ukens LXUS-drink.

- Mojito kommer opprinnelig fra Cuba, og oppskriften ble funnet opp hos La Bodeguita del Medio, som betyr "det lille varehuset i midten". Dette er en forfriskende sommerdrink som stadig holder sin popularitet verden over, forteller Elias.

Og dersom du er blant mojitoens svorne fans kan det kanskje være greit å ha oppskriften klar til å imponere venner og kjente?

Slik lager du mojito:

En håndfull frisk mynte (helst bare bladene)
2 cl ferskpresset limejuice (en lime)
2 skjeer sukker
4 cl rom - velg den du liker
En dæsj club soda

Mos mynteblader, limejuice og sukker i et longdrinkglass og tilsett en skvett club soda. Tilsett deretter rom og fyll opp med knust is.

Du kan bruke hele limebåter i drinken, men vær klar over at skallet gjør drinken mer syrlig. Og dersom du virkelig skal imponere, har Elias et lite triks på lager:

- Du kan også fylle opp med champagne for å lage en Royal Mojito!

Og det høres ut som noe ekte LXUS-dyr vil like...

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere