*Nettavisen* Nyheter.

Hva har disse til felles?

Sjekk hva disse Tippeligaprofilene har til felles.

05.02.10 21:02

Foran Tippeligakamper fyres det gjerne litt oppunder. Felles for de fleste denne sesongen er at noen uttalelser gitt før noen av årets kamper nå er en saga blott.

Lyn

Vestkantklubben Lyn gikk som vanlig høyt ut foran byderbyet 20.september.

Åtte sammenhengende år i eliteserien har gitt femten kamper så langt, fasiten er 10 Lyn-seire, 5 uavgjorte kamper, 0 tap, 25-13 i målforskjell og et derbyspøkelse som er like sultent som noen gang før, skrev lyn.no i forkant av kampen.

Vålerengas gutter var nok mer sultne enn som så, og klemte til med 4-1-seier over desillusjonerte vestkantgutter. 4-1 er også den største seiersmarginen i et byderby siden 2002.

Visste du forresten at det i dag, etter Lyns måte å regne på, er 403 dager siden sist Lyn slo Vålerenga?

Tomasz Sokolowski

- Jeg har aldri tapt en seriekamp mot Vålerenga, sa Sokolowski junior til Stavanger Aftenblad 1.juni.

Han sa også at han ikke kom til å avsløre noe som helst ovenfor sin far, Kaz, som er spillerutvikler i Vålerenga. Samme dag slo Vålerenga til med 3-0-seier borte mot Viking.

Kristian Flittie Onstad

– Jeg har spilt mange kamper mot Vålerenga, men har aldri tapt. Da jeg spilte i Lyn var dette de største kampene for oss, derbykampene var jo høydepunktet og det var sjeldent for oss å oppleve mange tilskuere på Ullevaal, mimret Onstad overfor brann.no 15.oktober.

Tre dager senere hadde Luton Shelton knust Onstad i duell på 1-0 og Bengt Sæternes blitt matchvinner i Vålerengas 2-1-seier på Brann Stadion.

Hassan El Fakiri

- Når man er oppvokst som Lyn-gutt kommer det ikke som noen overraskelse for noen at man skal har et litt ”anstrengt” forhold til Vålerenga, lo El Fakiri til BA 17.oktober.

For El Fakiri ble tidlig opplært i hva en skulle føle for klubben fra den andre siden av byen.

- Jeg begynte i Lyn da jeg var seks år, og allerede i yngre år fikk vi vite at kampene mot Vålerenga skulle vi vinne. En ble på en måte opplært til å slå dem, smilte Branns faste høyreback.

Dagen etterpå måtte han gi seg med skade etter 30 minutter, minuttet før Luton Shelton la grunnlaget for Vålerengas seier.

Kjell Jonevret

Romsdals Budstikke hadde 29.august en artikkel om Kjell Jonevret som aldri hadde tapt en kamp på Ullevaal Stadion.

- Den kjennes god, det skal bli kjekt å spille der igjen, sa MFK-treneren om statistikken til RB Nett etter trening dagen før kampen.

Samme dag tapte Jonevrets menn 1-2 mot Vålerenga på Ullevaal. Jarl André Storbæk ble matchvinner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Digitalsport (Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.