Gå til sidens hovedinnhold

- Hva har du å klage på?

Dette blir Unni Svendsen (55) møtt med i Holmestrand kommune etter at hun i fem år har forsøkt å få utbedret forholdene i sin kommunale leilighet.

For fem år siden fikk Unni Svendsen kreftdiagnose. Hun fikk kreft i halsen og måtte fjerne fem svulster i samme område. Men før de kunne fjerne svulstene, måtte hun igjennom 36 strålebehandlinger.

Dette endret hverdagen til Unni, og i dag er hun uføretrygdet. Hun er ikke i stand til å finne seg alternativ bolig, ei heller gå ut på det åpne markedet, skriver Jarlsberg Avis.

Klaget i fem år
I de samme fem årene har hun jevnlig vært i kontakt med boligkontoret i Vestfold-kommunen Holmestrand og klaget på tilstanden i sin kommunale leilighet.

- Når jeg ringer til boligkontoret i Holmestrand kommune, blir jeg møtt med spørsmålet: Hva har du å klage på, da? kan hun fortelle til Jarlsberg Avis.

Siste gang hun var i kontakt med kommunen var i sommer. Men nå har hun gitt opp.

- Jeg er for sliten til å kjempe mot kommunen. Jeg har ikke energi og ork til å ta den kampen. Jeg får ikke hjelp likevel, sier hun.

Når man kommer inn i leiligheten, møter man vinduer som er fulle av dugg, ingen lufteventiler er å se i leiligheten, bortsett fra avtrekksvifta på kjøkkenet. Det er fullt av fukt, mugg og sopp i alle vinduskarmene i hele leiligheten. Men verst er det på soverommet. Vinduet her kan ikke en gang lukkes fordi vindushaspene er ødelagte.

Respektløst
- I fjor vinter var det så kaldt. Jeg ringte til kommunen, men da sendte de en mann opp som banket igjen vinduet for meg, forklarer hun videre. Hun er tydelig preget av situasjonen og kjemper mot tårene.

- Dette er respektløst. Det burde vært nok å si det en gang, sier Unni Svendsen, og tårene triller nedover kinnet.

Ordfører Alf Johan Svele i Holmestarnd kan ikke uttale seg om den enkelte boligen, men han påpeker at oversikten over vedlikeholdet ved de kommunale boligene er altfor dårlig.

- Vi må være kreative og finne løsninger. Hvis vedlikeholdsavdelingen ikke har midler, må de gå til politikerne og forklare situasjonen. Gjerne med bilder, så må de ta en avgjørelse, sier han engasjert.

- På vegne av kommunen beklager jeg sterkt at vedkommende ikke har nådd fram med sine klager. Jeg legger meg paddeflat og skal ta tak i saken på mandag, sier ordføreren.

Les flere saker hos Jarlsberg Avis her.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken