*Nettavisen* Nyheter.

«Hva har jeg gjort galt nå, da?»

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

Så fikk Petter Theodorsen en gledelig overraskelse.

10.09.13 16:13

Det norske juniorlandslaget syklet i helgen Giro Della Lungiana og fikk plassert Jonas Abrahamsen (Grenland SK) på 7.-plass i sammendraget.

Italienerne merket seg i tillegg Petter Theodorsens prestasjoner. Det fikk Ringerike SK-rytteren erfare da det dukket ukjente menn opp på hotellet i etterkant av rittet.

- Først tenkte jeg: Hva har jeg gjort galt nå, da?, sier unggutten til procycling.no om episoden da det plutselig sto to karer og skulle prate med ham i resepsjonen.

Kontaktet av Lampre Merida
Det skulle vise seg at duoen representerte WorldTour-laget Lampre Merida, og at de hadde latt seg imponere av 18-åringens prestasjoner på landeveien.

- På den andre etappen stakk jeg i solobrudd og ble liggende foran der i over en mil alene. Jeg ble hentet igjen, men hang med der framme hele veien inn. Dagen etter følte jeg meg også pigg, lå framme og støtet ved flere anledninger, forteller han.

Mennene som oppsøkte det norske hotellet snakket også med landslagsleder Kai Lexberg.

Theodorsen fikk med seg visittkortet til sportsdirektør Sandro Lerici og fikk beskjed om at ta kontakt.

VM-uttaket kommer onsdag
På tross av at det ikke dreier seg om noen avtale per nå, synes Theodorsen opptrinnet var oppløftende.

- Det er veldig morsomt at slike ting skjer. Jeg hadde ikke lagt opp til at jeg skulle være spesielt bra i dette rittet.

Mot slutten av oppholdet fikk Theodorsen og lagkameratene også testet VM-løypa i Firenze. Det blir den neste store utfordringen for Ringerike SK-rytteren – selv om VM-laget formelt sett ikke tas ut før onsdag.

Norge er inne på topp 10-listen i Nations Cup-sammendraget noe som gjør at de får full kvote i mesterskapet. Foruten Theodorsen er ryttere som Abrahamsen og raske Kristoffer Halvorsen trolig i den troppen.

- Jeg håper jeg treffer med formen. Det er i utgangspunktet en løype jeg tror passer meg bra. Det er flere av oss som går bra oppover, så jeg håper vi kan nå langt under VM, avslutter Theodorsen.

Fellesstarten for junior går lørdag 28. september i Firenze. Det produseres ikke TV-bilder fra rittet, men øvrige øvelser kan du se hos Viasat.

PS! De seks som syklet både det siste Nations Cup-rittet i Frankrike og Giro Della Lunigiana var Kristoffer Halvorsen (Glåmdal SK), Anders Skaarseth (Lillehammer CK), Kristian Aasvold (TVK Elite), Jonas Abrahamsen (Grenland SK), Marius Sylta (Bergen CK) og Petter Theodorsen (Ringerike SK).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag