*Nettavisen* Nyheter.

Hva har Panzer og Hippie til felles?

17 spillere har gjort det, to av dem kan komme på banen søndag.

17 spillere har spilt for både Vålerenga og Strømsgodset. Erik Hagen, bedre kjent som ”Panzer”, kom til Vålerenga fra Strømsgodset sammen med tvillingbror Rune foran 2000-sesongen etter å ha spilt to sesonger i Drammensklubben. Rune Hagen lyktes ikke i Vålerenga og forsvant etter hvert tilbake til Strømsgodset, men Erik ble raskt en supporterfavoritt og var fast inventar i VIF-laget frem til han ble solgt til Russland etter 2004-sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Morten Olsen)

Stian Ohr fikk med seg over 40 kamper i VIF-drakta i løpet av 2002- og 2003-sesongen før han forsvant videre til Stabæk høsten 2003. Etter nedrykk med Stabæk og Molde, kom han til Strømsgodset før 2007-sesongen.

Også tidligere VIF-spiller Adam Larsen er i Strømsgodsets a-tropp. Larsen var juniorspiller i Vålerenga og satt på benken i enkelte a-kamper, men står uten obligatoriske a-kamper for Enga.

David ”Hippie” Hansen spilte sammen med Stian Ohr og Panzer-Hagen i Enga og fikk blant annet med seg cupgull og UEFA-cupkamp mot Newcastle i VIF-drakta. Hanssen kom til Enga fra Strømsgodset der han scoret to mål på femten kamper i 2001-sesongen.

Arild Mathisen var studenten fra Drammen som tok steget fra Vålerengas B-lag til A-laget i løpet av to uker i 1965. To måneder etter VIF-debuten, fikk han sin første landskamp. I løpet av tre sesonger i Vålerenga spilte han 65 kamper før han satt kursen tilbake til Drammen og Strømsgodset.

I tillegg har David Driscoll, Ronny Døhli, Juro Kuvicek, Morten Kihle, Kenneth Nysæther, Jan Kokkim, Thomas Gill, Tor Sara, Ståle Brandsrud, Jon Ole Moe og Lars Petter Røise spilt toppseriekamper for både Vålerenga og Strømsgodset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.