RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva i all verden?

Sist oppdatert:
Kunstneren Tommy Våge har laget sin egen lille protest mot bilsamfunnet. Det gir garantert whiplashskader i Bergen.

(iBergen.no) Etter én uke med stive nakker på befolkningen i Os, flyttet kunstneren bilen sin til Lagunen i denne uken. Det kommer nok til å bli en del stive nakker her også. For den lille Nissan Micraen er nemlig «stylet» med en motorsykkel gjennom takluken i tillegg til fartsstripene som er originalt på bilen.

Slapp den fra et tre
- Hehe, du har sett den ja? Fått masse reaksjoner på den. Det er noe i underbevisstheten til folk som sier at dette er feil, småhumrer Tommy Våge når iBergen.no tar kontakt.

-For å ta det først, hvordan fikk du dette til?

- Jeg heiset motorsykkelen, en 350 kubikk Jawa 93 modell, opp i et tre og lapp den ned takluken til min 84 modell Micra Deluxe. Måtte skjære litt større hull med en vinkelsliper så motorsykkelen kom helt ned, sier kunstneren.

- Og den står der den landet?

- Skulle egentlig ha den litt mer fremover - som når en stuper baklengs, men den sto så godt så da skrudde jeg den bare fast der den sto. Nå står den bom fast, sier Våge som til og med har hatt seg en kjøretur med farkosten.

- Ja da, bilen går den. Det gjør også motorsykkelen hvis jeg tar den ut.

Protest og reklame
Tommy Våge er ikke helt ukjent som eksentrisk kunstner. Han er en av få som blant annet livnærer seg på malerier malt under vann. For noen år siden laget han også et saltvannsakvarium i en gammel Volvo.

- Om jeg ikke er riktig klok? Hvorfor betale så mye for å få underholdning når en kan kose seg selv. Folk reiser til og med på ferie for å se galskap, sier kunstneren som mener det å ikke ville skille seg ut i samfunnet er årsaken til angsten og sykdommen i samfunnet.

- Men hva i huleste er denne bilen for noe egentlig?

- Jeg prøver å bygge opp en webside der jeg selger malerier og reklamerer litt for den. Samtidig er det en liten protest på strupingen av tilgangen til motorsykler. I dag er politikken at det ikke er lettvint å ha to kjøretøyer fordi folk ikke har råd. Vi kan ikke bare lage en hullete ost av hele Norge fordi alle skal kjøre bil, forklarer Våge.

Hans neste prosjekt er for øvrig et maleri og en film - malt og filmet under vann - der Våges enmannsubåt er en del av bakgrunnen!

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere