Hva jenter egentlig ønsker seg til jul

Jenter er kompliserte vesener. Det som kan fremstå som en perfekt gave, kan være komplett feil i hennes øyne. Ikke rart det motsatte kjønn blir forvirret.

09.12.03 16:14

I disse juletider er kanskje forvirringen fullbyrdet for mange, der de river seg i håret over hva de skal gi sin utkårede. Her følger noen tips på veien til den perfekte gave:

Det er ingen hemmelighet at jenter flest har konvensjonelle oppfatninger om hvordan høytider bør være. Julegaver fra kjæresten er intet unntak.

Uansett om dere nettopp har møttes eller om forholdet har vart en stund, er det viktig å ha et par ledetråder i bakhodet. For det første må man unngå de verste fallgruvene, eksempelvis henrykt å overrekke kjæresten en brødrister eller en gave identisk med den du ga din bestemor.

Jenter liker å «bli sett», og det er ikke så mye gaven i seg selv, men det å vise at du kjenner henne, som gjør henne glad. Velg noe personlig, noe som hun har interesse for:

- Det verste ville være å få en brødrister eller «hold in- truse», mener 19 år gamle Ann Marie Glasø.

Jenter er ytterligere ganske tradisjonelle når det kommer til gaveønsker. Det er fortsatt smykker som står høyest på ønskelisten, kanskje nettopp fordi det symboliserer romantikken dere mellom? Alternativt, og ofte billigere gaver kan være å gi kjæresten for eksempel hudpleieprodukter. Sett hennes velvære i fokus, og en god massasjeolje kan også fremstå som en gave til dere begge.

21 år gamle Mayka Sunde advarer at det er én felle man absolutt ikke må falle i:

- Julegaveskrekken må vel være undertøy i helt feil størrelse, og et par sorte sokker til! Den perfekte gave ville vært smykker, sier hun.

Skulle du driste deg til å kjøpe undertøy til kjæresten, vær konsekvent og sikker på at du har rett størrelse. Hun vil garantert avlese ditt størrelsesvalg som din oppfattelse av hennes kropp, og ingen vil vel krangle på julaften? Gutter tenderer også til å velge undertøy som kanskje tjener litt for mye til egen vinning. Vil du absolutt gi henne utfordrende undertøy, la det bli som en ekstragave.

Og for de forelskede og kanskje single, hva er vel bedre enn å få en kjæreste til jul?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.