RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva kan du forvente av «Kost i balanse»?

Sist oppdatert:
Her følger en oversikt over hva du kan forvente av «Kost i balanse»:

1. Dersom du er overvektig vil du gradvis gå ned i vekt med Kost i balanse. Dette vil skje på en trygg og sunn måte. Hvor mye og hvor raskt er individuelt, og er avhengig både av hvor nøye du følger metodens prinsipper, hvor mye du mosjonerer og ikke minst ditt arveanlegg. Det er imidlertid viktig å merke seg at det maksimale du i det hele tatt kan gå ned i kroppsfett uten at du i tillegg mister muskelmasse, er ½ til 1 kilo per uke.

2. Dersom du er overvektig når du går over til den nye kosten, vil du i starten kunne oppleve en vektreduksjon på 2-3 ½ kilo i løpet av den første uken, delvis på grunn av væsketap. Dette skjer når du reduserer mengden karbohydrater - og dermed insulinet. Dersom du er på blodtrykksmedikamenter, kan du oppleve at blodtrykket blir noe lavere. Hvis du etter den første uken går raskere ned enn maksimalt 1 kilo per uke, kan det bety at du spiser for lite protein eller begynner å bli noe dehydrert. Ditt mål må være en trygg, sunn og permanent fettreduksjon, ikke enda en rask slankekur.

3. Hvis du blir sulten eller har lav energi på den nye kosten, er den mest sannsynlige årsaken at du ikke spiser nok. Øk mengdene eller spis et ekstra mellommåltid, men sørg alltid for å balansere dine måltider.

4. Dersom du allerede er normalvektig, vil du ikke gå opp i «fett» på Kost i balanse, men du kan oppleve at du går litt opp i vekt etter hvert. Dette vil skyldes økt muskelmasse, spesielt dersom - og det bør du - trener noe parallelt. Den nye hormonbalansen vil nemlig gi denne effekten. Du vil ha et sunnere kosthold, bedre yteevne og forebygge vektoppgang. Dersom du er undervektig, vil du trolig gå opp i vekt til du kommer til normalvekten din.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere