RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva Lippestad egentlig tenkte

Foto: TORE MEEK (Afp)
- Jeg trodde det skulle forbli en dagbok, sier Geir Lippestad om sin bok.

Geir Lippestad er en av vårens debutanter på Aschehoug forlag. Advokaten, som før jul ble kåret til årets navn, blant annet av VG, sier at egentlig skulle han ikke skrive bok i det hele tatt.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Dette er ikke en evaluering i rettssaken, men den reisen jeg gjorde i meg selv. De valg jeg tok, sier han. Men boken er selvfølgelig preget av hans tanker i rettssaken mot Anders Behring Breiviks tid.

En hyllest til kona
«Det vi kan stå for» er tittelen på boka som kommer i midten av april. Lippestad sier boka handler om toleranse.

- Det pågår en debatt om hva som er norsk kultur, jeg er ikke så opptatt av den, men mer hva som styrer våre verdivalg, sier han. Han sier boka handler mer om hva som foregikk utenfor rettssalen enn innenfor. Den er også hans tanker rundt hans familie og hans barn.

- Det er en hyllest til kona mi, sier han.

Lippestad er bare en av flere store navn på Aschehoug i vår. Størst er selvfølgelig Jo Nesbø med romanen «Politi», romanen som beviser at Harry Hole slett ikke var død.

- Den har vel skrekkelementer fra «Snømannen», men slekter mer på «Marekors» og «Frelseren», mener Jo Nesbø i Aschehougs eget magasin.

Jostein Gaarder og Tom Egeland kommer begge med romaner for ungdom i vår, Egeland for første gang med det han kaller spenning og god gammeldags folkeopplysning i «Katekombens hemmelighet».

Sterk utenlandslitteratur
Ellers er det en sterk skjønnlitterær liste i år fra forlaget, tradisjonen tro på våren.

Kerstin Ekmans «Grand finale i svindlerbransjen», Zadie Smiths «NW», Jussi Adler-Olsen, Jospeh O'Connor, Paul Auster og Arto Paasilinna kommer med nye romaner på norsk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere